TR1 in Big Twin 0001

Hele artikel lezen? Klik hier

TR1 in BigTwin

Op zondagmiddag kunnen caferacers en aanverwante motoren enkele ronden op het circuit rijden. Dit gebeurt achter een volgrijder met een snelheid die voor elke redelijk potente motorfiets goed te volgen is. Opgave en verdere info via Dutch Cafe Racers. 

demorijden

 

 

wisselbeker

Met een caferacer, bobber, tracker, classic of streetfighter kun je (gratis) deelnemen aan de sprints op zaterdagavond. Er wordt in verschillende klassen gesprint over de 1/8e mijl. Het sprinten gebeurt op een ludieke manier, maar de overall-winnaar ontvangt wel een prachtige wisselbeker. Opgave en verdere info via Dutch Cafe Racers.

 

Voor iedereen met een caferacer, bobber, tracker, classic bike, streetfighter of een andere mooi verbouwde motorfiets. Deze rijders mogen hun motoren op het centrale plein, te midden van de demo/verkoopstands plaatsen. Op zondagmiddag zijn er prijzen voor de best built bikes. 

Rijders met standaardmotoren zijn natuurlijk ook welkom. Iedereen kan overnachten op de paddock, met de motor naast de tent. 

Er worden fotoshoots georganiseerd. Niet alleen tijdens het circuitrijden vanuit het zijspan op de track, maar ook statisch in de opgebouwde studio. Fotograaf Albert Brummelman.

In het weekend speelt er een band, en zaterdagavonds is er feest in het racecafe.

 Entree-tarieven toegang circuit: volwassenen op zaterdag €10,- op zondag €20,- passe-partout beide dagen €25,-. Voor kamperen met tent, caravan of camper wordt €10,-  (= incl stroom) berekend. Sprinten en circuitrijden zijn met toegangsbewijs gratis. Voor kinderen gelden hele lage entree-tarieven.

 IMGL1616 001

caferacers

 

Je kunt blijven slapen met tent, busje of caravan op de paddock tussen de racers. Je betaalt de entree voor de RoadRaces (25,- voor het hele weekend plus 10,- voor de overnachting) en eventueel extra voor de gezamenlijke BBQ en het ontbijt! Meer informatie is te vinden op de site van DCR (DutchCafeRacers) Wil je op de hoogte blijven, wordt dan lid van de V-Ring Treffen groep, die kun je hier vinden: https://www.facebook.com/groups/1535954230038855/

kamperen

In 2016 hebben DutchCafeRacers (Wil Coopmans) en de Hamove samen een caferaceweekend georganiseerd. Het was een nieuw event voor caferacers, klassiekers en aanverwante motoren tijdens de RoadRaces op het circuit 'de Varsselring' in Hengelo Gelderland. Bij dat treffen werden er zaterdagavond sprints over 1/8e mijl gehouden, uniek in Nederland. Op zondagmiddag was het mogelijk, in de pauze van de RoadRaces en dus voor veel toeschouwers, een paar demo-ronden op het circuit te rijden. Het event werd een succes, de deelnemers waren enthousiast en zullen vast en zeker bij de volgende editie weer meedoen. 

16649013 1848388332104944 1889575468644868674 n

 

Het V-ring Treffen heeft plaats op de 'Varsselring'. Al 50 jaar worden op dit circuit roadraces gehouden. Het laatste oorspronkelijke stratencircuit van Nederland, legendarisch in Europa. De 'Varsselring' heeft nog steeds de sfeer uit de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw. Hier geen grote lege tribunes, maar een compacte, intieme sfeer. Racers uit heel Europa, vaak met weinig geld, meer oude caravans/campers en tenten dan luxe motorhomes.  Kortom, nog steeds zoals toen. Caferacers voelen zich thuis. Voor het programma van de races zie in het menu onder RoadRacing.

kim

 

 

6 en 7 mei 2017  V-Ring Treffen

Noteer deze datum alvast in je agenda want DutchCafeRacers en de Hamove gaan tijdens de Roadraces onder de naam V-Ring Treffen, net als vorig jaar weer een mooi event organiseren voor café racers, bobbers, trackers, klassieke motoren, streetfighters en andere mooie verbouwde motorfietsen.
En uiteraard gaan we weer sprinten en het circuit op!

 IMGL1350 001