Poster offroad 2017 26 november 2017

Zondag 26 november 2017 organiseert de HAMOVE voor de 25e keer de HAMOVE offroad rit! Deze 25e editie belooft extra spectaculair te zijn. De rit leidt over een uitgezette route, die grotendeels bestaat uit onverharde wegen, bospaden en akkerbouwgronden. Net als voorgaande jaren kan er bij aanvang van de route gekozen worden tussen twee lussen. Na de rit kunt u genieten van een drankje, versnapering en live muziek in de molen! Om drukke situaties te voorkomen hebben wij aanrijd route's aangegeven om snel te kunnen parkeren. Volg aub de pijlen voor een soepel verloop daarvan!
Verder is de keuring ruim van opzet en ook bij de inschrijving is er ruimte voor een snel verloop


Ben je niet in bezit van een offroad licentie? Vraag dan minimaal 1 dag van tevoren een daglicentie aan bij de KNMV.

Klik hier voor handleiding dagpas (KNMV) aanvragen

Klik hier om direct te starten met het aanvragen van een dagpas

Klik hier voor het downloaden en printen van ons inschrijfformulier!

Voorkom wachten tijdens inschrijven: zorg voor een vooraf ingevuld inschrijfformulier en dagpas of offroadlicentie!

 

START

Het vertrek is vanaf: Varsselseweg 34, 7255NR Hengelo GLD.
Starten is mogelijk vanaf 10:00. Hoeveel ronden je wilt rijden bepaal je zelf. De laatste start is 14:00.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven van motoren en quads kan ter plekke op 26 november 2017 tussen 8:30 en 13:30.
Inschrijfkosten: 20 euro

 

OFFROAD STARTLICENTIE OF KNMV DAGPAS VEREIST

Heb je al een KNMV Offroad Startlicentie, super! Dan kan je zonder problemen deelnemen aan de offroadrit. Ben je nog niet in het bezit van een Offroad Startlicentie, vraag dan nu online een KNMV Dagpas (dagverzekering) aan voor de Hamove off road van 26-11-17. De KNMV Dagpas kan sinds dit jaar uitsluitend online worden aangevraagd via het online formulier. Doe dit uiterlijk 1 dag voorafgaand aan het evenement.

 

ROUTE

De route van dit jaar is wat afwijkend van voorgaande jaren en uitgebreid met enkele mooie delen om wat meer spreiding van de deelnemers te krijgen op de route, we hebben de route in twee delen van +/- 30km verdeeld om een tankmogelijkheid te bieden en deelnemers meer te spreiden 

De totale  route heeft een lengte van rond de 60 km.

Na ongeveer 30 km  loopt de route bijna langs het parkeerterrein, we maken ook hier de mogelijkheid dat er getankt kan worden bij uw eigen auto maar u kunt ook gelijk doorgaan op de andere helft.

De gehele route is genummerd om sneller bij eventuele ongevallen of pechgevallen te kunnen zijn.  Er staan zo'n 100 vierkante borden met zwarte cijfers (1 - 100). Wanneer je een ongeval / pechgeval ziet, kun je doorrijden naar het eerst volgende nummer om door te geven tussen welke nummers iemand staat. De EHBO of bezemwagen kan zo sneller ter plaatse zijn.

Wij zijn er blij mee dat we ook dit jaar weer een off road kunnen organiseren. Om dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen vragen wij het volgende. Blijf op de route binnen het lint. Elke off road liefhebber kan genoeg aan zijn trekken komen aangezien meer dan 90% onverhard is, daarom vragen wij u om op de paar stukjes asfaltweg niet in de bermen te rijden. en in de bospercelen de uitgezette paden te volgen.

En tevens de rest van het jaar de paden en bospercelen van deze route te meiden om ook voor de toekomst  deze mooie tocht mogelijk te maken Help ons hiermee.

 

QUADS

Net als vorig jaar worden ook quads toegelaten tot de route. Quads met een landbouwkenteken zullen echter geweigerd worden. Dat geldt ook voor quads met koffers en quads met een duo-passagier. Kom a.u.b. niet naar Hengelo, want dit leidt alleen maar tot teleurstellingen. De route wordt zo uitgezet dat de gehele route te rijden is voor quads. Bij enkele smalle stukken worden de quads omgeleid. Dit staat aangegeven met borden.

 

BEVEILIGING

Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken, zal het rennerskwartier verlicht worden met een grote schijnwerper. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle spullen onbeheerd achtergelaten kunnen worden. Wij adviseren u, voordat u naar binnen gaat na de rit, om de gezelligheid in de molen op te zoeken de motoren (liefst op slot) op de aanhanger of in de bus te zetten.

 

MILIEUMATTEN

Aangezien de parkeerplaats in het waterwingebied ligt, is het gebruik van een milieumat verplicht. Hier zal streng op toegezien worden. Milieumatten zijn ter plaatse te koop a 20 euro

 

MUZIEK

Na afloop van de rit kan een ieder genieten van live muziek en een hapje en een drankje in 'de Molle'. De Band de Sleppers zal vanaf 13 uur de instrumenten ter hand nemen voor een feestelijke voortgang van deze dag.

 

Fur unsere Deutsche Fahrer.

Anmeldung und prufung ab 8.30 Uhr. Die Strecke offnet ab 10.00 Uhr und schliesst um 14.00 Uhr. Lange ist fast 60 kilometer, mogligkeiten zum Tanken gibt es an die Strecke  nach  30 kilometer geht es nah zur Parkplatz rann, das wird angegeben. Die Tageskarte kann seit diesem Jahr ausschließlich online über das Online-Anmeldeformular angefordert werden. Tun Sie diese mindestens einen Tag vor der Veranstaltung.

http://www.knmv.nl/motorsport/Licenties/deutsch/

Vandaag bereikt ons het verschrikkelijke bericht dat HAMOVE-lid Jochem van den Hoek, ofwel Sjakie Spektakel, overleden is na een crash op Isle of Man TT. De 28-jarige coureur uit Werkendam ging dit jaar voor de tweede maal van start aan zijn droom race, de Isle of Man. Vanochtend crashte Jochem in de eerste ronde van de Superstock-klasse. Later op de dag kwam het trieste bericht naar buiten dat hij is overleden aan de gevolgen van de crash. De HAMOVE wenst alle nabestaanden sterkte toe. #SjakieSpektakel #88

Het tijdschema voor het raceweekend en de deelnemerslijsten zijn vanaf nu op onze wegrace pagina te vinden (wijzigingen voorbehouden): https://www.hamove.nl/wegrace 

Dit jaar organiseert de HAMOVE voor de 50e keer de Wegraces op de Varsselring. Kreunen Multimedia heeft een promo gemaakt voor het raceweekend dat plaatsvindt op 6 & 7 Mei 2017. Bekijk hem hier:

 

Data wegraces 2017 bekend:

De wegraces in 2017 zullen gehouden worden in het weekend van 6 & 7 mei. De eerste race op het bekende stratencircuit in Hengelo werd georganiseerd in 1967. In 2017 zal dan ook het jubileum gevierd worden met 50 jaar wegrace op de Varsselring.

Nieuw asfalt Varsselring

Diverse media hebben aandacht besteed aan het vernieuwen van de afslatlaag van de Varsselring:

De Gelderlander:

HENGELO - Stratencircuit de Varsselring in Hengelo is voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Motorclub Hamove kan weer tien jaar vooruit. Tussen de boerderijen, akkers en weilanden ten oosten van Hengelo prijkt een kersverse, donkere asfaltweg van zo'n 5 kilometer lang.

Café Racer Weekend

Tijdens onze wegraces op 30 april en 1 mei 2016 organiseren de “Dutch Café Racers” het eerste Café Racer Weekend in Nederland bij ons op de Varsselring!

Naast de aanwezigheid van veel Caféracers zullen er diverse stands zijn en sprints/demoronden gehouden worden. Een unieke aanvulling aan ons evenement dat zeker het bezoeken waard is.

In 2016 organiseert de HAMOVE voor de 49e keer de Wegraces op de Varsselring. Kreunen Multimedia heeft een promo gemaakt voor het raceweekend dat plaatsvindt op 30 april en 1 mei. Bekijk hem hier:

HAMOVE is ook in 2016 weer met een stand aanwezig op de motorbeurs in Utrecht. Graag zien we je bij onze stand in Hal 8 op standnummer A042.

 

Openingstijden:

Donderdag 18 februari: 10.00 - 22.00

Vrijdag 19 februari: 10.00 - 22.00

Zaterdag 20 februari: 10.00 - 18.00

Zondag 21 februari: 10.00 - 18.00

In 2016 zullen de wegraces op het circuit Varsselring gehouden worden in het weekend van 30 April & 1 Mei.

Het zal wederom een vol en attractief programma zijn met deelname vande IRRC (SBK & SSP), BeNeCup (SBK & SSP & Sidecars), Classics en de SuperTwin klassen. Nieuw dit jaar is de deelname van de Camathias Cup, dit kampioenschap voor klassieke zijspannen rijdt in Nederland enkel op ons circuit. Wanneer het volledige programma bekend is vind u dat op deze site.

 

 

De Hengelode auto- en motorvereniging HAMOVE heeft op 24 februari haar Algemene Ledenvergadering gehouden.
De opening door voorzitter Fred Versteege was om 20.15uur in zaal Leemreis te Hengelo G. Deze altijd druk bezochte ALV (een 90 tal leden) hebben de diverse agenda punten voorbij zien komen, zoals o.a. de notulen ledenvergadering door secretaris Arjan Mengerink en het financieel verslag door penningmeester Loek Wensink. Ook de 9 commissies, die onder het Hamove bestuur vallen brachten hun verslag uit.

De leider in de stand om het WK Supersport, coureur Sam Lowes is op 22 juni in Hengelo geweest en heeft samen met zijn coach Torleif Hartelman de Varsselring geinspecteerd.

Wereldkampioen zijspannen Tim Reeves aan de start in Hengelo Gld

Net als in de jaren 80 en begin jaren 90 staat de zijspanwereldtop aan de start tijdens de races in Hengelo. Viervoudig wereldkampioen Tim Reeves zal op 11 en 12 mei deelnemen aan de races. Hij heeft zichzelf als doel gesteld om dit jaar de TT-races op het eiland Man te winnen. De races in Hengelo gebruikt hij hiervoor als training. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij, als wereldkampioen, niet wil winnen. Naast Tim Reeves staan meer wereldtoppers aan de start. Ook de Engelsen Sean Hegarty en Craig Chaplow hebben zich ingeschreven voor de races. Zullen zij van de Nederlandse top, die het circuit natuurlijk veel beter kent, kunnen winnen? Kom op 12 mei naar Hengelo om het met eigen ogen te zien.

Dinsdag 26 februari heeft Henk te Brake na 28 jaar zijn bestuursfunctie neergelegd. Na 10 jaar als bestuurslid zitting te hebben gehad in het bestuur is Henk op 16 februari 1995 gekozen als voorzitter. In de jaren als bestuurslid heeft hij veel zien veranderen. Halverwege de jaren 80 kwamen er nog wereldtoppers naar Hengelo Gld die betaald moesten worden. Nu is het onmogelijk om wereldtoppers aan de start te krijgen omdat de belangen simpelweg te groot zijn en moeten de coureurs betalen om te mogen rijden in Hengelo Gld.

Samenloop voor hoop

Op 15 en 16 juni wordt in Wichmond op het Socii terrein weer de SamenLoop voor Hoop Bronckhorst georganiseerd. Een aantal HAMOVE-leden maakt zich sterk voor deze stichting, die geld inzamelt voor het kankerfonds. HAMOVE zal verschillende materialen ter beschikking stellen maar is ook gevraagd om hier met een team aan deel te nemen. Alle teams, op dit moment zijn er dat 30, wandelen 24 uur aan een stuk, waarbij er minimaal 1 persoon per team aan het wandelen moet zijn als symbool van de voortdurende strijd tegen kanker. Deelname kost 10 euro per persoon. De opbrengst wordt geheel besteed aan de strijd tegen kanker. Leden die in het nog op te richten HAMOVE-team willen meelopen, kunnen zich opgeven bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

samenloopvoorhoopbronckhorst

HAMOVE wegraces 2 dagen

Zoals in de nieuwsbrief is vermeld is er in december een enquete uitgegaan naar alle directe in- en aangelanden van de Varsselring. Vorig jaar is met een aantal buurtbewoners afgesproken dat meer dan 75% van de in- en aangelanden voor drie dagen wegraces op de Varsselring moet zijn, willen wij hiermee doorgaan. Van de 58 verzonden enquêtes zijn er 52 retour gestuurd. Van die 52 waren 37 in- en aangelanden voor drie dagen en 15 tegen drie dagen wegrace. Dat houdt in dat minder dan 75% voor het driedaagse wegrace evenement is.
Zonder de steun van de buurt kunnen wij niet organiseren. Dat houdt in dat wij terug gaan naar een tweedaags race-evenement. Wij vinden dit erg jammer omdat je met een driedaags evenement ook de breedtesport kon bedienen en natuurlijk ook een iets grotere financiële zekerheid. Als bestuur zijnde zullen wij er alles aan doen om van 11 en 12 mei een fantastisch raceweekend te maken.


HAMOVE ladies night groot succes
Op vrijdagavond 12 oktober is er voor het eerste een HAMOVE ladies night georganiseerd. Deze avond was bestemd voor vrouwelijke leden of vrouwelijke familieleden van leden. Meer dan De molen was heel gezellig aangekleed en meer dan 10 standhouders waren aanwezig uiteenlopend van verschillende parfums, sieraden tot een mogelijkheid tot massage. Een kleine honderd bezoekers waren aanwezig en velen verlieten de molen met een tas vol met spullen. De overgrote meerderheid van de bezoekers bleven gezellig hangen en dronken een glas op het 75-jarig bestaan van de club. Er gingen al verschillende ideeën de ronde voor volgend jaar, dus dit zal zeker een vervolg gaan krijgen.

ladies-night 20121016 1499314148


DVD Motocross 2012

DVD Hamove Motorcross Nostalgie op het Zand, oerend hard crossen de motoren weer over het welbekende circuit waar Normaal in het liedje Oerend Hard al over zong en er toen zelfs mee doorbrak in de Nederlandse hitparade.
Prachtig weer, veel oud crossers o.a. Gerrit Wolsink(de vliegende tandarts uit Lochem) veel publiek (ooit misschien samen met vader achter op de fiets naar Het Zand geweest)zorgden voor een gezellige sfeer.
Ook de Hamove leden mochten op hun "eigen" circuit rondjes maken en verder waren er classics, inters en de zijspannen.
Na afloop volgde een spetterend optreden van popgroep Normaal.
Allemaal ingrediënten voor een mooi sfeerverslag op DVD
Oerend hard op het Hengelse Zand! nu verkrijgbaar.
Om te bestellen: klik op het hoesje!

HAMOVE baco's in het nieuw gestoken.
De HAMOVE baco's krijgen tijdens de wegraces een nieuw tenue. Niet alleen HAMOVE maar ook Almat uit Laren gaan voor veiligheid en heeft dit mogelijk gemaakt. Naast de wegraces zullen de hesjes ook tijdens andere evenementen gebruikt gaan worden.

baco-outfit-almat-2012


collage-75-jaar-Hamove

De motor is weer terug in het dorpsgezicht van Hengelo.

Motordorp Hengelo Gld-100Vele jaren stond in Hengelo het beeld van de motorrijder. Helaas moest dit beeld enkele jaren geleden verwijderd worden i.v.m. de staat van het beeld.

Ter gelegenheid van het 75-jarig jubileum van de HAMOVE is door Ad Ridderhof en Herbert Knoef een beeld gemaakt welke tijdens de receptie aan de HAMOVE is aangeboden.

Op zondag 29 april is het nieuwe standbeeld bij de hervormde kerk onthuld door Burgemeester Aalderink in aanwezigheid van diverse prominente Hengelose motorsporters, HAMOVE bestuur en vele belangstellenden.

 
 

Klik hier voor overige foto's


Foto's jubileumreceptie 28 april 2012