Nieuws header start grid

11 en 12 mei wordt de 52e internationale wegrace georganiseerd op de Varsselring in Hengelo GLD. Van de seizoensopener in het IRRC, naar wereldtoppers in de zijspannen en een nostalgische tweetaktklasse; alles komt voorbij!

We zijn er weer in geslaagd om een mooi programma te presenteren voor het jaarlijkse road race evenement op de Varsselring. In het weekend van 11 en 12 mei worden er maar liefst zeventien wedstrijden verreden, waarvan vijftien op zondag. De volgende klassen komen aan de start: IRRC Superbike, IRRC Supersport, Benelux Trophy Superbike, Benelux Trophy Supersport, ONK Zijspannen, NK Classics, Camathias Cup en de 2-Stroke klasse. Nieuw dit jaar is de SuperTwin klasse. Naast veel actie op de baan, is er daarbuiten ook van alles te beleven. Kortom; een gezellige dag uit naar Hengelo GLD voor jong en oud!

Zie hier meer informatie over de deelnemende race-klassen.

 

 

2-Stroke klasse en V-Ring Treffen krijgen een vervolg
Het heerlijke geluid van 125cc, 250cc en 500cc tweetaktmotoren zullen tijdens het weekend weer te horen zijn in Hengelo GLD. 

Volop gezelligheid en bezienswaardigheden in het rennerskwartier
Er zijn zoals ieder jaar volop activiteiten in het rennerskwartier. Natuurlijk kan je de coureurs en teams van dichtbij bekijken, zijn er merchandise stands, een stand met een elektrische superbike en zijn de klassieke en moderne motoren van de caféraces te bewonderen. Ook aan de kinderen is gedacht met een springkussen en mini-crossbaan. Zaterdagavond is er volop gezelligheid met live muziek in het race-café en op zondag zijn de podiumceremonies en parc fermé voor iedereen te bezoeken.


Gratis tribuneplaatsen en videowall
U kunt bij aankoop van een entreekaart gratis plaatsnemen op de tribunes rond de Varsselring. Van alle races wordt live verslag gedaan door commentatoren die over het hele circuit te horen zijn. De bezoekers van de hoofdtribune hebben nog extraatje, want zij hebben zicht op de videowall waar beelden te zien zijn van diverse camera’s rond het circuit. Ook is het mogelijk om via een app op je telefoon de livetiming te volgen. Zo hoef je helemaal niets meer van de races te missen!


Twee dagen vol motorsportspektakel!
Zaterdag 11 mei staan de kwalificatietrainingen op het programma, die beginnen vanaf 8.30 uur. Aan het einde van de middag worden er races verreden voor de NK Classics en Camathias Cup. Op de wedstrijddag start de eerste race om 9.00 uur en zijn er in totaal dertien races te zien. Een uitgebreidt programma zal enkele weken voor de wegrace te vinden zijn op onze website. 

Zie hier meer informatie over toegangskaarten en voorverkoop.

 

 

Poster Road Racing 2019