Select your language

Aankomende zondag is het al weer zo ver: de 27e offroad van de HAMOVE. De vrijwilligers zijn vorige week al begonnen met het uitzetten van weer een prachtige route. Als we de weerberichten moeten geloven, wordt het een mooie rit! 

LET OP: Procedure voor inschrijven verandert!

De procedure voor het inschrijven hebben we aangescherpt om diefstal van jullie motoren/quads op het parc ferme zo goed mogelijk tegen te gaan:

Bij de keuringstent ontvang je van ons een kaart met stempel en jouw kenteken. Deze kaart dient als keuringsbewijs van jouw motor/quad bij het inschrijven in de molen. Deze moet je dus samen met het inschrijfformulier laten zien. De inschrijfkosten zijn 25 euro.

Bij het verlaten van het parce ferme met de motor of quad, moet je deze kaart laten zien en inleveren!

Let op: wij zijn in geen enkel geval verantwoordelijk voor diefstal, zorg altijd voor een goed slot!


De rit leidt over een uitgezette route, die grotendeels bestaat uit onverharde wegen, bospaden en akkerbouwgronden. Net als voorgaande jaren kan er bij aanvang van de route gekozen worden tussen twee lussen. Na de rit kunt u genieten van een drankje, versnapering en live muziek in de molen! Om drukke situaties te voorkomen hebben wij aanrijd route's aangegeven om snel te kunnen parkeren. Volg aub de pijlen voor een soepel verloop daarvan!
Verder is de keuring ruim van opzet en ook bij de inschrijving is er ruimte voor een snel verloop.


Ben je niet in bezit van een offroad licentie? Vraag dan minimaal 1 dag van tevoren een daglicentie aan bij de KNMV.

Klik hier voor handleiding dagpas (KNMV) aanvragen

Klik hier om direct te starten met het aanvragen van een dagpas

Klik hier voor het downloaden en printen van ons inschrijfformulier! 

Voorkom wachten tijdens inschrijven: zorg voor een vooraf ingevuld inschrijfformulier en dagpas of offroadlicentie!

 

START

Het vertrek is vanaf: Varsselseweg 34, 7255NR Hengelo GLD.
Starten is mogelijk vanaf 10:00. Hoeveel ronden je wilt rijden bepaal je zelf. De laatste start is 14:00.

 

INSCHRIJVEN

Inschrijven van motoren en quads kan ter plekke op 24 november 2017 tussen 8:30 en 13:30.
Inschrijfkosten: 25 euro

 

OFFROAD STARTLICENTIE OF KNMV DAGPAS VEREIST

Heb je al een KNMV Offroad Startlicentie, super! Dan kan je zonder problemen deelnemen aan de offroadrit. Ben je nog niet in het bezit van een Offroad Startlicentie, vraag dan nu online een KNMV Dagpas (dagverzekering) aan voor de Hamove off road van 24-11-18. De KNMV Dagpas kan sinds afgelopen jaar uitsluitend online worden aangevraagd via het online formulier. Doe dit uiterlijk 1 dag voorafgaand aan het evenement.

 

ROUTE

De route is in twee delen van +/- 30km verdeeld om een tankmogelijkheid te bieden en deelnemers meer te spreiden. De totale route heeft een lengte van rond de 60 km.

Na ongeveer 30 km loopt de route bijna langs het parkeerterrein, we maken ook hier de mogelijkheid dat er getankt kan worden bij uw eigen auto maar u kunt ook gelijk doorgaan op de andere helft.

De gehele route is genummerd om sneller bij eventuele ongevallen of pechgevallen te kunnen zijn.  Er staan zo'n 100 vierkante borden met zwarte cijfers (1 - 100). Wanneer je een ongeval / pechgeval ziet, kun je doorrijden naar het eerst volgende nummer om door te geven tussen welke nummers iemand staat. De EHBO of bezemwagen kan zo sneller ter plaatse zijn.

Wij zijn er blij mee dat we ook dit jaar weer een off road kunnen organiseren. Om dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen vragen wij het volgende. Blijf op de route binnen het lint. Elke off road liefhebber kan genoeg aan zijn trekken komen aangezien meer dan 90% onverhard is, daarom vragen wij u om op de paar stukjes asfaltweg niet in de bermen te rijden. en in de bospercelen de uitgezette paden te volgen.

En tevens de rest van het jaar de paden en bospercelen van deze route te meiden om ook voor de toekomst  deze mooie tocht mogelijk te maken Help ons hiermee.

 

QUADS

Net als voorgande jaren worden ook quads toegelaten tot de route. Quads met een landbouwkenteken zullen echter geweigerd worden. Dat geldt ook voor quads met koffers en quads met een duo-passagier. Kom a.u.b. niet naar Hengelo, want dit leidt alleen maar tot teleurstellingen. De route wordt zo uitgezet dat de gehele route te rijden is voor quads. Bij enkele smalle stukken worden de quads omgeleid. Dit staat aangegeven met borden.

 

BEVEILIGING

Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken, zal het rennerskwartier verlicht worden met een grote schijnwerper. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle spullen onbeheerd achtergelaten kunnen worden. Wij adviseren u, voordat u naar binnen gaat na de rit, om de gezelligheid in de molen op te zoeken de motoren (liefst op slot) op de aanhanger of in de bus te zetten.

 

MILIEUMATTEN

Aangezien de parkeerplaats in het waterwingebied ligt, is het gebruik van een milieumat verplicht. Hier zal streng op toegezien worden. Milieumatten zijn ter plaatse te koop a 25 euro

 

MUZIEK

Na afloop van de rit kan een ieder genieten van live muziek en een hapje en een drankje in 'de Molle'. De 'de Sleppers' zal smiddags de instrumenten ter hand nemen voor een feestelijke voortgang van deze dag.

 

Fur unsere Deutsche Fahrer.

Anmeldung und prufung ab 8.30 Uhr. Die Strecke offnet ab 10.00 Uhr und schliesst um 14.00 Uhr. Lange ist fast 60 kilometer, mogligkeiten zum Tanken gibt es an die Strecke  nach  30 kilometer geht es nah zur Parkplatz rann, das wird angegeben. Die Tageskarte kann seit diesem Jahr ausschlie├člich online ├╝ber das Online-Anmeldeformular angefordert werden. Tun Sie diese mindestens einen Tag vor der Veranstaltung.

http://www.knmv.nl/motorsport/Licenties/deutsch/