Select your language

Het eerste weekend van mei, dan is het zover. Dan vinden de jaarlijkse wegraces van de Hamove plaats op het welbekende circuit ‘De Varsselring’. In het weekend van zaterdag 6 tot en met zondag 7 mei organiseert de Hengelose auto en motorvereniging zijn 55e editie van wegraces. Een weekend vol met snelheid, spannende wedstrijden en bovenal veel gezelligheid.

Het eerste weekend van mei staat traditiegetrouw in het teken van Road Races op het stratencircuit van de Varsselring. Rijders en teams komen van over de hele wereld om hun seizoen hier af te trappen. We kunnen rekenen op een weekend met prachtige motorsport en boordevol gezelligheid. 

International Road Race Championship in de hoofdrol

Zoals we al vele jaren gewend zijn, zal het International Road Race Championship (IRRC) hun seizoen beginnen op Nederlandse bodem. Dit prestigieuze kampioenschap rijdt alleen op stratencircuits door heel Europa in de twee klassen; IRRC Superbike en Supersport. Het beloven weer mooie wedstrijden te worden, waarbij om elke meter gestreden wordt. Een nieuw seizoen, nieuwe motoren en bovenal gemotiveerde coureurs die het seizoen goed willen beginnen.

Het IRRC-kampioenschap zal na Hengelo afreizen richting Schleiz (Duitsland) voor de tweede ronde van het kampioenschap. Vervolgens gaat het een stuk noordelijker, want de derde wedstrijd vindt plaats in Imatra (Finland). Dan is het de beurt aan Chimay (België) voor het vierde wedstrijdweekend. De voorlaatste race vindt plaats in Horice (Tsjechië) en het kampioenschap eindigt zijn seizoen in Frohburg (Duitsland). Al met al een goedgevulde kalender voor de IRRC-coureurs.

Racen, racen en nog eens racen

Met een totaal van negen verschillende raceklassen kunnen we spreken van een vol programma tijdens de Hamove wegraces. Naast het IRRC-kampioenschap zien we ook het spectaculaire BeNeLux Trophy Supersport en Superbike kampioenschap. Daarnaast vinden ook vroegere Grand Prix motoren in de NK Classic IHRO maar ook de Belgian Twin Trophy is weer van de partij tijdens de aankomende editie. Ook zullen de welbekende 2-strokes weer over de Varsselring klinken. Iets wat ook niet mag ontbreken zijn de zijspannen. Met de Northern Sidecar Cup en de Camathias Cup is er ook veel actie op driewielen te bewonderen wat garant staat voor actie.

Plezier voor het hele gezin

Jong of oud, voor elk wat wils bij de Hengelose auto en motor vereniging. Zo is er voor de kinderen veel vertier met o.a. een mini-crossbaan om zich lekker uit te leven. Voor muziek ben je van harte welkom in het Race café op zaterdagavond. Daarbij zijn er ook meerdere stands met coole accessoires en gave motoren. Uiteraard kun je ook het paddock afstruinen en een kijkje nemen bij de teams en coureur die er te vinden zijn. Natuurlijk zijn er meerdere eet- en drinkgelegenheden rondom het circuit, zodat iedereen iets lekkers kan halen en kan genieten van de actie op de Varsselring. In verband met neospora, zijn honden niet toegestaan tijdens het evenement. 

 

Een frisse uitstraling

Bij de Hamove hebben ze tevens een nieuw logo in het leven geroepen voor de wegraces. Het doel van het dit logo is een nieuwe frisse uitstraling en een eenduidig beeldmerk van het evenement. Hiermee hoopt de vereniging herkenbaarheid te geven aan de jaarlijkse wegraces en het evenement ook internationaal beter kenbaar te maken met de naam; Road Race Hengelo GLD.

 Hamove logo

Tickets

Wil jij de wegraces van dichtbij meemaken? Kaarten zijn tijdens het weekend aan de deur te verkrijgen rondom verschillende kassa-punten langs het circuit. Er zijn kaarten voor de zaterdag en zondag beschikbaar. Ook is er de mogelijkheid voor een passe-partout entreekaart voor het complete weekend. De Hamove nodigt iedereen uit om naar de Varsselring te komen om te  genieten van een weekend vol prachtige motorsport.