Selecteer de taal

IRRC - Road Racing

Het IRRC - International Road Racing Championship, is een kampioenschap dat georganiseerd wordt door de Stichting International Road Racing Championship. De races worden verreden onder de vlag van de FIM Europe Open Calendar en zijn erkend door de nationale motorsportbonden in alle deelnemende landen. Dit jaar worden er 6 verschillende races verreden 5 verschillende landen in de klasse Superbike en Supersport.

Internationaal kampioenschap

Het IRRC vind haar oorsprong al in 2003 waarin de drie motorverenigingen, te weten MSC Frohburger Dreieck e.V. (Frohburg, DE), K.V. Ostend Motor Sport vzw (Oostende, BE) en HAMOVE voor het eerst de '3 Nations Cup', ofwel Drie Landen Cup organaniseerden. Het doel van het kampioenschap was een internationale competitie tussen zowel Nederlandse, Belgische als Duitse coureurs. Door interesse vanuit andere landen dan de organiserende landen van zowel motorverenigingen als rijders, is in 2010 de naam International Road Racing Championship in het leven geroepen. Naast Hengelo, Oostende (Belgie) en Frohburg (Duitsland), werden er ook races vereden in Chimay (Belgie), Oss (Nederland), Terlicko (Tsjechie), Horice (Tsjechie) and Schleiz (Duitsland). Vanwege de toenemende belangstelling is in 2012 besloten de IRRC competitie in 2 klassen te organiseren, Superbike en Supersport. In 2018 is de organisatie en competitie geprivatiseerd en ondergebracht in Stichting International Road Racing Championship te Hengelo (G).

Het IRRC kampioenschap 2024 bezoekt het Nederlandse stratencircuit in Hengelo GLD, het Duitse Schleiz, het Finse Imatra, het Belgische Chimay, het Tsjechische HoĊ™ice en als afsluiter het Duitse Frohburg. Zie voor meer informatie de website van het IRRC.

IRRC Website