Het IRRC - International Road Racing Championship, is een kampioenschap georganiseerd door de motorvereningen MSC Frohburger Dreieck e.V. (Frohburg, DE), K.V. Ostend Motor Sport vzw (Oostende, BE) en de HAMOVE. De races worden verreden onder de vlag van de FIM en zijn erkend door de nationale motorsportbonden in alle deelnemende landen. Dit jaar worden er 6 verschillende races verreden 5 verschillende landen in de klasse superbike en supersport.

De IRRC vind haar oorsprong al in 2003, waarin de drie motorverenigingen voor het eerst de '3 nations cup', ofwel drie landen cup organaniseerden. Het doel van het kampioenschap was een internationale competitie tussen zowel Nederlandse, Belgische als Duitse coureurs. Door interesse vanuit andere landen dan de organiserende landen van zowel motorverenigingen als rijders, is in 2010 de naam International Road Racing Championship in het leven geroepen. Naast Hengelo, Oostende (Belgie) en Frohburg (Duitsland), werden er ook races vereden in Chimay (Belgie), Oss (Nederland), Terlicko (Tsjechie), Horice (Tsjechie) and Schleiz (Duitsland).

Het IRRC bezoekt het Nederlandse stratencircuit in Hengelo GLD, het Belgische Chimay, het Duitse Frohburg, het Finse Imatra en het Tsjechische Hořice en Terlicko. Zie voor meer informatie de website van het IRRC: http://www.irrc.eu 

 

 
 

irrc logo