Zoals bij iedereen bekend zijn als voorzorgsmaatregel ter bestrijding van het Coronavirus alle evenementen en bijeenkomsten in Nederland verboden tot 1 september 2020.

Helaas kan hierdoor ook de 55e Int. Hengelo Rally welke op 29 & 30 augustus verreden zou worden geen doorgang vinden. Het spijt ons als organisatieteam natuurlijk ontzetten  dat we ons evenement evenals vele andere evenementen en bijeenkomsten hebben moeten annuleren. We hadden voor 2020 een leuk programma voor jullie in petto, maar dat schuift dan nu door naar 2021

Gezondheid staat bij ons op de eerste plaats en wij willen daarom geen enkel risico nemen. Wij hopen jullie dan ook in 2021 weer gezond en wel in het laatste weekend van augustus weer in Hengelo Gld aan de start van de Int. Hengelo Rally te zien verschijnen !

Wij gaan ervoor om jullie in 2021 weer als vanouds een geweldig evenement te bieden !!!

Met vriendelijke groet,
HAMOVE Rally commissie

Robert Kreunen
Paul Bunkers
Henry Pelgrum
Hans Veenink

hamove 50 72 900 20150830 1141137315

 

De HAMOVE Rallycommissie is een team van 5 personen die jaarlijks een grote internationale rally voor historische motorfietsen met bouwjaren gelegen tussen 1900 en 1940 organiseert.

Dit evenement, dat al sinds 1965 georganiseerd wordt, is het grootste en oudste in Nederland en één van de bekendste rally’s in Europa.

Deze rally wordt verreden over twee dagen telkens in het laatste weekend van augustus. Zowel op zaterdag als zondag rijden de deelnemers een rit van ongeveer 100 km door de mooiste gedeeltes van oost Nederland. Deelnemers aan dit evenement komen uit alle landen in Europa, zoals Duitsland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, België, Zweden, Denemarken en natuurlijk Nederland. Het aantal deelnemers bedraagt jaarlijks tussen de 150 en 200 deelnemers allen met bouwjaren van voor 1940. Vele beroemde en minder beroemde merken motoren komen aan de start zoals : BMW, DKW, Ariel, Brough Superior, ACE, Rudge, NSU, Lanco, Delta Gnom, Zündapp, Terrot, Peugeot, enz.

In 2010 had de HAMOVE Rallycommissie de eer om de 29e Int. Windmolenrally (Europees kampioenschap Landenteams) te mogen organiseren met een record deelname van 250 startende historische motorfietsen uit 9 landen.

Slaapgelegenheid regio/sleeping

Hengelo2003 008 30De startlokatie ligt in een waterwingebied. Dat betekent dat het gebruik van een milieumat onder uw motorfiets verplicht is rondom de startlokatie.

Daarnaast verzoeken wij u ook om de milieumat bij de pauzeplekken te gebruiken, zodat we deze schoon achter kunnen laten.


Indien u geen mileumat heeft, dan zijn deze tegen kostprijs te koop bij het rallysecretariaat.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking !