Hengelo2003 008 30De startlokatie ligt in een waterwingebied. Dat betekent dat het gebruik van een milieumat onder uw motorfiets verplicht is rondom de startlokatie.

Daarnaast verzoeken wij u ook om de milieumat bij de pauzeplekken te gebruiken, zodat we deze schoon achter kunnen laten.


Indien u geen mileumat heeft, dan zijn deze tegen kostprijs te koop bij het rallysecretariaat.

 

Hartelijk dank voor uw medewerking !

Programma 54e Int. hengelo rally

Het KNPV DEMO-TEAM

Op zondagmiddag 25 augustus hebben we het demo team van de Koninklijke Nederlandse Politiehond Vereniging aan ons programma toe kunnen voegen.

Buiten veteranen- en klassiekemotoren, Rolls Royce Club de Mascotte een honden demonstratie tijdens ons jaarlijkse veteranen weekend.
Om belangstellenden met de VERENIGING KNPV en met onze sport- en werkhonden te laten kennismaken, is dit demonstratieteams regelmatig onderweg om te laten zien wat een goed opgeleide hond zoal kan.
Het demo-team laat u op een spectaculaire manier kennismaken met de opleiding van de sport- en werkhonden. In een aantal onderdelen ziet u de kwaliteiten van deze honden en hun geleiders, waarbij het u zal verrassen wat de honden zoal kunnen.
De demo bestaat uit onder andere: speuren, springen en bijvoorbeeld het vastbijten of bewaken van een arrestant in verschillende situaties, zoals een bewapende arrestant en/of een vluchtende.

Affiche 54e Int. Hengelo Rally

             

54e Int. Hengelo Rally

                                                          Voor Historische Motorfietsen Bj. 1900 t/m 1940

                                            Klassieke motoren met bouwjaar t/m 1975

VRIJDAG 23 T/M ZONDAG 25 AUGUSTUS 2019

Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 augustus vindt de 54e Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen met bouwjaar t/m 1940 plaats rondom de HAMOVE molen, Varsselseweg 34, 7255 NR Hengelo Gld. Deze rally ging in1965 van start toen geestelijk vader van dit evenement, Roel Kreunen de Warme Bakker uit Hengelo Gld het idee kreeg een rally voor historische motorfietsen te gaan organiseren.

Vele deelnemers uit geheel Europa zijn in de afgelopen 53 jaar in Hengelo aan de start verschenen en tot op de dag van vandaag weten nog vele buitenlandse deelnemers en natuurlijk Nederlandse de weg naar dit evenement te vinden. Ook dit jaar zullen weer vele deelnemers uit binnen- en buitenland aan de start verschijnen uit o.a. Engeland, Duitsland, Zwitserland, Luxemburg, Tsjechië en uiteraard Nederland.

Rondom de HAMOVE molen is zoals gebruikelijk een keur aan prachtige motorfietsen uit lang vervlogen tijden met eigen ogen te aanschouwen gedurende het laatste weekend van augustus.

Klassieke motoren met bouwjaar t/m 1975 ook van harte welkom !

Naast de Veteraan motorfietsen lijkt het ons leuk om ook klassieke motorfietsen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan ons evenement. Wij bieden u een fantastisch motorweekend voor het hele gezin op een prachtige lokatie. Ook kinderen zijn van harte welkom, voor hen zijn ook allerlei activiteiten gedurende het weekend.

Aangezien de snelheid  tussen Veteraan en Klassieke motorfietsen nogal verschilt zullen de klassiekers niet gelijktijdig met de Veteraan motoren starten maar een uur eerder. Dat betekend dat de Klassieker beide dagen om 10.00 uur zullen starten terwijl de Veteraan motoren om 11.00 uur van start gaan. Dit zal de eerste keer zijn dat Klassieke motorfietsen officieel aan de start staan van ons evenement en we hopen dan ook op een leuke deelname.

De klassiekers zullen beide dagen een tourrit rijden. De Klassieke motoren zullen op zondag ook deelnemen aan het traditionele Concours d ‘Élégance. De klassieke en Veteraan motorfietsen zullen echter wel afzonderlijk van elkaar gewaardeerd worden. Dus er is een aandenken voor de mooiste, meest interessante of meest authentieke Veteraan en Klassieker.

        Wat bieden wij zoal :

  • Tijdelijke camping voorzien van goede sanitaire voorzieningen en stroom.
  • Camping geopend van donderdag 12.00 uur tot maandag 12.00 uur
  • Opening met gezellige instuif op vrijdagavond in het oldtimercafe in ons clubgebouw
  • Ontbijtservice op zaterdag en zondagmorgen
  • Twee prachtige tourritten op zaterdag en zondag door de mooie Achterhoek
  • Koud & Warm buffet op zaterdagavond (opgave via Inschrijfformulier) met aansluitend Bonte avond in het oldtimercafé.
  • Diverse pauzes tijdens de tourritten
  • Programmaboekje met vermelding deelnemers en diverse evenement informatie

Voorlopig programma

Vrijdag 24 augustus vanaf 13.00 uur is het rallysecretariaat geopend in de HAMOVE molen aan de Varsselseweg 34, 7255 NR Hengelo (Gld) Gem. Bronckhorst.

Om 20.30 uur zal het weekend officieel geopend worden en aansluitend is het dan vanaf 21.00 uur Filmavond met evenals voorgaande jaren weer een leuke film met veel humor , spanning en spektakel.

Zaterdag 25 augustus zullen om 10.00 uur de klassieke motoren van start gaan in het centrum van Hengelo Gld gevolgd door de veteraan motorfietsen welke om 11.00 uur zullen starten voor een rit van ongeveer 100 kilometer door de Achterhoek.

De finish op zaterdag zal zijn vanaf 13.45 uur bij de HAMOVE Molen, waar de motoren dan door een ieder bewonderd kunnen worden.

Vanaf 18.00 uur is er een buffet voor de deelnemers in de HAMOVE Molen met aansluitend een bonte avond met live muziek.

Zondag 26 augustus vertrekken de eerste deelnemers ook weer vanaf 10.00 uur nu echter bij de HAMOVE-Molen voor opnieuw een rit van rond de 100 kilometer door de Achterhoek

Vanaf 13.30 uur zullen de eerste motoren weer finishen bij de HAMOVE molen waar dan aansluitend het concours d’Elegance plaats vind waarbij een jury de mooiste , meest interessante of meest authentieke motorfiets uit de aanwezige motoren zal kiezen. De motoren staan dan opgesteld op de Veldermansweg voor de HAMOVE molen.  

Om ± 16.30 uur zal dan de prijsuitreiking en afsluiting van de 54e Int. Hengelo Rally plaatsvinden.

Toegang voor het publiek is gratis !

Voor meer informatie : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

hamove 50 72 900 20150830 1141137315

 

De HAMOVE Rallycommissie is een team van 5 personen die jaarlijks een grote internationale rally voor historische motorfietsen met bouwjaren gelegen tussen 1900 en 1940 organiseert.

Dit evenement, dat al sinds 1965 georganiseerd wordt, is het grootste en oudste in Nederland en één van de bekendste rally’s in Europa.

Deze rally wordt verreden over twee dagen telkens in het laatste weekend van augustus. Zowel op zaterdag als zondag rijden de deelnemers een rit van ongeveer 100 km door de mooiste gedeeltes van oost Nederland. Deelnemers aan dit evenement komen uit alle landen in Europa, zoals Duitsland, Engeland, Zwitserland, Oostenrijk, Luxemburg, België, Zweden, Denemarken en natuurlijk Nederland. Het aantal deelnemers bedraagt jaarlijks tussen de 150 en 200 deelnemers allen met bouwjaren van voor 1940. Vele beroemde en minder beroemde merken motoren komen aan de start zoals : BMW, DKW, Ariel, Brough Superior, ACE, Rudge, NSU, Lanco, Delta Gnom, Zündapp, Terrot, Peugeot, enz.

In 2010 had de HAMOVE Rallycommissie de eer om de 29e Int. Windmolenrally (Europees kampioenschap Landenteams) te mogen organiseren met een record deelname van 250 startende historische motorfietsen uit 9 landen.

Slaapgelegenheid regio/sleeping