Poster offroad 2021Zondag 28 november 2021 organiseert de HAMOVE voor de 28e keer de HAMOVE offroad rit! De rit leidt over een uitgezette route, die grotendeels bestaat uit onverharde wegen, bospaden en akkerbouwgronden. We hebben dit jaar 1 route van circa 55 kilometer. Na de rit kunt u genieten van een drankje of versnapering bij de molen! Om drukke situaties te voorkomen hebben wij aanrijd route's aangegeven om snel te kunnen parkeren. Volg aub de pijlen voor een soepel verloop daarvan! Verder is de keuring/inschrijving ruim van opzet zodat er ruimte is voor een snel verloop.

Ben je niet in bezit van een offroad licentie? Vraag dan minimaal 1 dag van tevoren een daglicentie aan bij de KNMV.

Klik hier voor handleiding dagpas (KNMV) aanvragen

Klik hier om direct te starten met het aanvragen van een dagpas

 

LET OP: Dit jaar is deelname UITSLUITEND mogelijk doormiddel van voorinschrijving. De inschrijving is geopende tot 27 november 23:59!

Klik hier voor de online inschrijving.

START

Het vertrek is vanaf: Varsselseweg 34, 7255NR Hengelo GLD.
Starten is mogelijk vanaf 10:00. Hoeveel ronden je wilt rijden bepaal je zelf. De laatste start is 14:00.

Technische keuring vanaf 08:30.

 

INSCHRIJVEN

Dit jaar is deelname UITSLUITEND mogelijk doormiddel van voorinschrijving.
Inschrijfkosten: 25 euro

Na inschrijving ontvangt u via e-mail een ticket. Deze dient men bij de keuring te tonen (afgedrukt of op de telefoon). Vanaf 27 november 2021 wordt geen restitutie verleend op de inschrijving.

Let op: mocht het evenement niet doorgaan, wordt het inschrijfgeld terugbetaald, minus 1 euro servicekosten per gekocht ticket.

 

OFFROAD STARTLICENTIE OF KNMV DAGPAS VEREIST

Heb je al een KNMV Offroad Startlicentie, super! Dan kan je zonder problemen deelnemen aan de offroadrit. Ben je nog niet in het bezit van een Offroad Startlicentie, vraag dan nu online een KNMV Dagpas (dagverzekering) aan. De KNMV Dagpas kan uitsluitend VOORAF online worden aangevraagd via het online formulier. Doe dit dus uiterlijk 1 dag voorafgaand aan het evenement.

Geldige licenties: KNMV Offroadlicentie, KNMV Dagpas Offroad d.d. 28-11-2021, KNMV Endurolicentie, KNMV Internationale Rallylicentie

 

CONTROLE INSCHRIJVING / TECHNISCHE KEURING

In onze ‘’keurstraat’ wordt als eerste de KNMV licentie gecontroleerd. Daarna de voorinschrijving (afgedrukt of via telefoon). Als laatste vindt de technische keuring plaats. Daarna kun je starten (vanaf 10:00). Zorg dat je de documenten in deze volgorde gereed hebt voor een vlotte doorstroom.

 

ROUTE

De gehele route is genummerd om sneller bij eventuele ongevallen of pechgevallen te kunnen zijn.  Er staan zo'n 100 vierkante borden met zwarte cijfers (1 - 100). Wanneer je een ongeval / pechgeval ziet, kun je doorrijden naar het eerst volgende nummer om door te geven tussen welke nummers iemand staat. De EHBO of bezemwagen kan zo sneller ter plaatse zijn.

Wij zijn er blij mee dat we ook dit jaar weer een off road kunnen organiseren. Om dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen vragen wij het volgende. Blijf op de route binnen het lint. Elke off road liefhebber kan genoeg aan zijn trekken komen aangezien meer dan 90% onverhard is, daarom vragen wij u om op de paar stukjes asfaltweg niet in de bermen te rijden. en in de bospercelen de uitgezette paden te volgen.

En tevens de rest van het jaar de paden en bospercelen van deze route te mijden om ook voor de toekomst  deze mooie tocht mogelijk te maken Help ons hiermee.

 

QUADS

Net als voorgande jaren worden ook quads toegelaten tot de route. Quads met een landbouwkenteken zullen echter geweigerd worden. Dat geldt ook voor quads met koffers en quads met een duo-passagier. Kom a.u.b. niet naar Hengelo, want dit leidt alleen maar tot teleurstellingen. De route wordt zo uitgezet dat de gehele route te rijden is voor quads. Bij enkele smalle stukken worden de quads omgeleid. Dit staat aangegeven met borden.

 

BEVEILIGING

Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken, zal het rennerskwartier verlicht worden met een grote schijnwerper. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat alle spullen onbeheerd achtergelaten kunnen worden. Wij adviseren u, voordat u naar binnen gaat na de rit, om de gezelligheid in de molen op te zoeken de motoren (liefst op slot) op de aanhanger of in de bus te zetten.

 

MILIEUMATTEN

Aangezien de parkeerplaats in het waterwingebied ligt, is het gebruik van een milieumat verplicht. Hier zal streng op toegezien worden. Milieumatten zijn ter plaatse te koop a 25 euro

  

 

FUR UNSERE DEUTSCHE FAHRER

Anmeldung NUR online bis 27 november. Technische prufung ab 8.30 Uhr. Die Strecke offnet ab 10.00 Uhr und schliesst um 14.00 Uhr. Lange ist fast 55 kilometer, mogligkeiten zum Tanken gibt es an die Strecke  nach  30 kilometer, das wird angegeben. Die Tageskarte kann seit diesem Jahr ausschließlich online über das Online-Anmeldeformular angefordert werden. Tun Sie diese mindestens einen Tag vor der Veranstaltung.

http://www.knmv.nl/motorsport/Licenties/deutsch/

De inschrijving voor de editie van 2021 opent op maandag 15 november.

De HAMOVE organiseert al sinds 1992 een offroad rit in het laatste weekend van november. Een offroad motor is een motorfiets die is ontwikkeld voor het ruige terrein en onverharde wegen. Hij is wettelijk en ook technisch bruikbaar voor verharde wegen maar dat is niet ideaal. 

In Nederland zijn nog maar weinig gebieden waar legaal offroad mag worden gereden. Deze gebieden liggen voornamelijk in het oosten en zuiden van ons land.

De HAMOVE offroad rit leidt over onverhard terrein waarbij op kritieke punten, zoals gevaarlijke oversteekplaatsen, verkeersregelaars worden ingezet. De rit is alleen voor de hobby-rijder dus is er geen wedstrijdelement! In de route kan, afhankelijk van de mogelijkheden dat jaar, uit een of twee lussen gekozen worden die geheel bepeild zijn. Bij twee lussen is elke lus is 25 tot 30 kilometer lang. In het geval van een enkele lus, is de route circa 50-55 km lang.

Het rijden met quads wordt ook steeds meer gedaan en kunnen bij een aantal ritten, waaronder ook bij de HAMOVE offroad rit. Zowel de tweewielers als de quads moeten aan alle eisen voldoen waaronder een geldig kentekenbewijs en goede verlichting.

Nadat u de motor heeft laten keuren  en de inschrijving afgerond is, kunt u zo vaak rijden als u wilt tussen 10:00 en 14:00 uur.

Direct na de klok van 14 uur gaan de vrijwilligers weer op pad om de gehele route op te ruimen. Onder de vrijwilligers zijn ook een aantal loonwerkers om met hun materieel de zandwegen en akkers weer in oude staat te herstellen. De dag na de offroad rit wordt met ongeveer 40 vrijwilligers de draad weer opgepikt om verder te gaan met het opruimen van alle akkers, bossen en zandwegen. Bij de HAMOVE noemen we dit de nationale harkdag.

­