Op zondag 26 april organiseren wij de 1e clubcross van dit jaar, de wedstrijden worden verreden in 3 series met daarna de finale wedstrijden.

De series worden zo ingedeeld dat je in iedere serie met (zoveel mogelijk) andere rijders aan de start staat. Na de series word je afhankelijk van het aantal behaalde punten geplaatst in de A,B,C of D finale en zo mag je dus in totaal 4 wedstrijden rijden!

Klasse indeling:
Brommer klasse (ook voor niet-leden)
Jeugd t/m 15 jaar (ook voor niet-leden)
Zijspannen
Quads
Hobby klasse

Wedstrijd klasse

Wedstrijd klasse info: De wedstrijd klasse is bedoeld voor niveau streek/UMX. Als snelle jeugd rijder (minimaal 125cc) mag je deelnemen aan de wedstrijd klasse. De manches in de wedstrijd klasse duren langer dan bij de hobby klasse om de wedstrijd rijders meer uitdaging te geven, dit hebben we ingevoerd op verzoek van de rijders!
Opgave kan binnenkort via het online formulier:                                                                             

Kosten: € 10,- per inschrijving te voldoen op de wedstrijd dag.

Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een "KNMV basis sportlicentie", "KNMV dagpas" of "KNMV-startlicentie".
Een KNMV dagpas kost €27,50
Een KNMV basis sportlicentie kost €60,- hiermee kun je het hele jaar rijden zodat deze al snel aantrekkelijker is dan de dagpas.
Voor info over KNMV dagpas en basis licentie kijk op www.knmv.nl

>> HAMOVE jeugd bijdrage: <<
Voor de jeugdleden t/m 15 jaar betaald de HAMOVE mee aan de "KNMV-dagpas" om zo de drempel om een keer mee te rijden zo laag mogelijk te houden. De KNMV-dagpas kosten (na aftrek bijdrage HAMOVE) komen op 10 euro voor jeugdleden t/m 15 jaar.

 

Tijdschema:
Melden: 9:00 - 9:20 uur
Aanvang trainingen: 9.30 uur
Aanvang wedstrijden: 10.30 uur
Prijsuitreiking A-finales: 17:00 uur

Tijdens de pauze van de Hamove clubcross wordt er op de crossbaan een fietscross wedstrijdje gehouden voor kinderen. De fietscrossers gaan van start achter het starthek, en deelname kan al vanaf een loopfietsje of driewieler.

Inschrijven voor deze klasse kan op de dag zelf.

Dit alles omdat buitenspelen gezond is!

Graag tot 26 april!

 

gp 250 cc 1980Van 1946 tot 1989 is er gecrosst op 't Zand. Helaas werd toen 't Zand verkocht en de toenmalige eigenaar wilde niet meer dat het crossen door ging. Hoogtepunt van de cross was de organisatie van de GP 250cc in 1980. Nadat de laatste cross verreden was hielden we het niet voor mogelijk dat er ooit nog gereden zou worden op het door Normaal bezongen 'Hengelse Zand'.


De huidige eigenaar, zelf een actief motorrijder, wilde graag zijn medewerking verlenen om, ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de club, weer een cross te organiseren om het roemruchte circuit. Op 29 en 30 september was het zover!

 

Hamove historieHamove historie

De door H. Teerink gemaakte foto's zijn eventueel te koop. Voor info svp via email contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.