De Hamove clubcross wordt in verband met de weersomstandigheden verzet naar zondag 27 oktober.

 

Op zondag 27 oktober organiseren wij de 2e clubcross van dit jaar, de wedstrijden worden verreden in 3 series met daarna de finale wedstrijden.

De series worden zo ingedeeld dat je in iedere serie met (zoveel mogelijk) andere rijders aan de start staat. Na de series word je afhankelijk van het aantal behaalde punten geplaatst in de A,B,C of D finale en zo mag je dus in totaal 4 wedstrijden rijden!

Klasse indeling:
Brommer klasse (ook voor niet-leden)
Jeugd t/m 15 jaar (ook voor niet-leden)
Zijspannen
Quads
Hobby klasse

Tijdens de pauze van de Hamove clubcross wordt er op de crossbaan een fietscross wedstrijdje gehouden voor kinderen. De fietscrossers gaan van start achter het starthek, en deelname kan al vanaf een loopfietsje of driewieler.

Inschrijven voor deze klasse kan op de dag zelf.

Dit alles omdat buitenspelen gezond is!

 

gp 250 cc 1980Van 1946 tot 1989 is er gecrosst op 't Zand. Helaas werd toen 't Zand verkocht en de toenmalige eigenaar wilde niet meer dat het crossen door ging. Hoogtepunt van de cross was de organisatie van de GP 250cc in 1980. Nadat de laatste cross verreden was hielden we het niet voor mogelijk dat er ooit nog gereden zou worden op het door Normaal bezongen 'Hengelse Zand'.


De huidige eigenaar, zelf een actief motorrijder, wilde graag zijn medewerking verlenen om, ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de club, weer een cross te organiseren om het roemruchte circuit. Op 29 en 30 september was het zover!

 

Hamove historieHamove historie

De door H. Teerink gemaakte foto's zijn eventueel te koop. Voor info svp via email contact opnemen met: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.