Selecteer de taal

Algemeen

Promovideo Road Race Hengelo

Internationale Road Races Hengelo GLD in het tweede weekend van mei

Achter de schermen is de Hengelose Auto en Motorvereniging hard aan het werk om de welbekende wegraces voor te bereiden. In het tweede weekend van mei, van zaterdag 11 tot en met zondag 12 mei staat de Varsselring in het teken van zijn 56e editie van de internationale Road Races in Hengelo GLD. Het beloofd een prachtig weekend te worden met veel raceklassen en uiteraard veel plezier.

De Hamove organiseert zijn jaarlijkse wegraces traditiegetrouw in mei. Het lentegevoel is dan opperbest en de kans op mooi weer wordt steeds beter. Reden genoeg om als motor(sport)liefhebber af te reizen naar het circuit van de Varsselring. Want hier klinken twee dagen lang de motoren over het circuit. De actie op de baan gaat gepaard met de gezelligheid rondom het circuit, iets waar de Road Races in Hengelo GLD om bekend staat.

Als vanouds het IRRC-kampioenschap in de hoofdrol

Al jarenlang trapt het international Road Race Championship (IRRC) zijn seizoen af op het stratencircuit van Hengelo GLD. Hier komen alle rijders en teams vanuit heel Europa tegenover elkaar te staan voor de aftrap van hun seizoen. In het prestigieuze IRRC-kampioenschap wordt er geracet in de Supersport en Superbike klassen. De eerste punten voor het klassement worden op de Varsselring verdeeld. Want beide klassen rijden op zondag 12 mei een tweetal wedstrijden.

De IRRC-kalender telt dit jaar een zestal wedstrijden verdeelt door Europa. Zoals gezegd opent Hengelo het seizoen. Vervolgens is het een maand later de beurt aan het semi-permanente circuit van Schleiz in Duitsland om daarna af te reizen richting Finland voor de derde wedstrijd in Imatra. Vervolgens gaat het circus naar de Belgische ronde in Chimay, gevolgd door voorlaatste wedstrijd op het Tsjechische circuit van Hořice. Het IRRC-kampioenschap sluit zijn seizoen af tijdens de finalewedstrijden in het Duitse Frohburg.

HAMOVE Wegraces

Aan actie geen gebrek

Naast het IRRC-kampioenschap heeft de Hamove veel meer raceklassen aan de start. Te beginnen bij de BeNeLux Trophy Supersport en Superbike, zij beginnen hier aan hun tweede wedstrijd van het seizoen. Naast de hedendaagse motoren gaat het programma ook terug naar het verleden. Want zo zien we prachtige NK Classic IHRO, de 2-stroke klasse en Camathias Cup met hierin de zijspannen van eerdere jaren. Daarnaast zal ook de Northern Sidecar Cup aan de start verschijnen met een vol deelnemersveld evenals de Belgian Twin Trophy.

Vertier voor iedereen

Ook amuseert de Hengelose auto en motor vereniging naast de baan. Want ook aan de muziekliefhebber wordt gedacht, want in het Race Café zullen er op zaterdagavond leuke deuntjes klinken. Ook tref je meerdere stands met accessoires. Daarbij is het paddock vrij toegankelijk met een entreeticket en kun je een blik achter de schermen werpen bij de teams en rijders. Uiteraard zijn er ook eet- en drinkstands rondom het circuit te vinden.

Tickets

Entreetickets zijn gewoon aan de deur te verkrijgen tijdens het raceweekend. Kaarten zijn zowel voor de zaterdag als zondag beschikbaar, ook is er de mogelijkheid voor een passe-partout entreekaart voor het complete weekend. De Hamove hoopt iedereen te ontvangen in het tweede weekend van mei op de Varsselring.

Road Races Hengelo 2024

11 & 12 mei

In het weekend van 11 tot en met 12 mei vindt de 56e  editie van de bekende Road Races plaats in Hengelo GLD. Vanzelfsprekend kunnen we rekenen op spectaculaire races op het circuit van de Varsselring. Meer informatie over de Wegraces vindt je de komende periode hier op de website. We hopen jullie allemaal te zien in het tweede weekend van mei. Hiernaast vind je de poster voor de aankomende editie.

Road Races 2024

Spectaculaire en drukbezochte 55e editie Road Races Hengelo GLD

De Hengelose Auto en motor vereniging organiseerde afgelopen weekend van 6 tot en met 7 mei zijn jaarlijkse internationale Road Races in Hengelo GLD. Het stratencircuit van de Varsselring was twee dagen lang het toneel voor de motorsportliefhebber. Met mooie wedstrijden en volle tribunes blikt de Hamove terug op een geslaagde 55e editie van de wegraces.

Traditiegetrouw zagen we op vrijdagavond de rijdersparade. Vele rijders vetrokken vanaf de welbekenede molen richting het centrum van Hengelo GLD, waar ze door een groot publiek werden ontvangen. Een mooie opening van het raceweekend in Hengelo.  

Onder goede weersomstandigheden werd zaterdagochtend het startsein gegeven voor een spectaculair motorsportweekend in de Achterhoek. De eerste dag in Hengelo stond in het teken van de kwalificaties gevolgd door de eerste wedstrijden op zaterdagmiddag. Op zondag zagen we maar liefst veertien wedstrijden op het programma staan.  

International Road Race Championship start zijn seizoen

Het International Road Race Championship (IRRC) trapte het seizoen af op Nederlandse bodem. Het Europese straatrace kampioenschap staat al jaren in de hoofdrol tijdens de wegraces van Hengelo. Hier wordt zowel in de Superbike als Supersport gestreden om de punten.

Tijdens de eerste IRRC Superbike race was het een spannende strijd om de koppositie. Borculoër Thijs Peeters vocht samen met Zwitser Lukas Maurer tot aan de laatste bocht om de winst. Maurer was nipt sneller en won de wedstrijd voor Peeters en Didier Grams. Achter de top drie zagen Joey den Besten en Virgil-Amber Bloemhardt op plaats vier en vijf.

In race twee wilde Peters zijn resultaat verbeteren. Vanaf het begin was hij scherp en bouwde zodoende een ruime voorsprong op terwijl het zacht begon te druppelen. De BMW-coureur bleef constant en passeerde de finish als winnaar. Wederom wordt Lukas Maurer tweede, gevolgd door regerend kampioen Vincent Lonbois. Kawasaki rijder Joey den Besten finisht net achter de podiumposities als vierde.

De eerste race in de IRRC Supersport werd met overmacht gewonnen door Jorn Hamberg op de Yamaha YZF-R6. Gevolgd door de Tsjech Marek Cerveny en Ilja Caljouw. Een uitstekende wedstrijd voor het Performance Racing Team Achterhoek, die hiermee twee rijders op het podium heeft.

Jorn Hamberg was niet te verslaan op het stratencircuit van Hengelo. Hij wint met overmacht de tweede IRRC-wedstrijd en pakt daarmee de volle buit voor het IRRC-kampioenschap. Achter hem zien wederom de Triumph rijder Marek Cerveny en Ilja Caljouw

Jorn Hamberg oppermachtig op de Varsselring
Op zondagmorgen begonnen de BeNeLux Trophy Superbike rijders aan hun eerste wedstrijd. Het was een spannende wedstrijd tussen Thijs peeters en Ricardo Brink. Zij vochten tot het laatste moment voor de overwinning. Het was uiteindelijk Brink die er met de winst van door ging voor Thijs Peeters en Yan Ancia.

In race twee was thuisrijder Thijs Peeters gebrand op een top klassering. Hij had een uitstekende start en leidde van begin tot eind om zodoende een overwinning op zijn naam te schrijven. Daarachter zien we Yamaha-rijder Ricardo Brink met gevolgd door de Belg Yan Ancia.


De BeNeLux Trophy Supersport werd tweemaal gedomineerd door Performance Racing Achterhoek rijder Jorn Hamberg. In race een op zaterdagnamiddag zat hij in een mooi gevecht gewikkeld met concurrent Marek Cerveny. Uiteindelijk wist Harmberg een gaatje te slaan en de overwinning op zijn naam te schrijven. Dit kunstje herhaalde hij in de tweede wedstrijd door met ruime voorsprong te winnen voor teamgenoot Ilja Caljouw en Ducati rijder Bram Lambrechts. Hiermee schrijft Hamberg maar liefst vier overwinningen op zijn naam.

Vele raceklassen zorgen voor actie

De NK Classic IHRO mocht de eerste wedstrijd van het weekend aftrappen. Het was Jan Frank Bakker met zijn vertrouwde blauw met gele BSA Goldstar die de hoogste trede mocht beklimmen. In tweede wedstrijd op de Varsselring was het Guust van Gool die er met de overwinning van door ging. 

In de spectaculaire Camathias Cup zagen we Marvin Vermeulen en Jouk Hahn die het veld aanvoerden in de eerste wedstrijd op hun Bonneville Triumph 750 classic zijspan. Andy Nourisch en Michel leeflang schreven de tweede wedstrijd op hun naam.

Tijdens de belgian twin Trophy ging de overwinning in de eerste race naar Allard Kerkhoven naar een waanzinnig gevecht. Daarachter finishte Sander Claessen, gevolgd door Nicky de Wit op plaats drie. De winst in de tweede race ging naar Sander Claessen op zijn Aprilia RS660, tweede en derde werden Nicky de Wit en Allard Kerkhoven

De Northern Sidecar Cup zorgde voor de nodige actie op de Varsselring. De overwinning ging naar het duo Bennie Streuer en Kevin Kölsch, die normaalgesproken uitkomen in het wereldkampioenschap. Daarachter zien we Hilbert Talens en Helmut Lingen en Fabian Schmidtt. De laatste race van de zijspannen en tevens van het weekend werd afgelast vanwege regen in combinatie met olie op de baan.

De Hengelose Auto en Motor Vereniging wil via deze weg al zijn vrijwilligers bedanken voor hun fantastische inzet. Zonder al deze mensen was het simpelweg niet mogelijk geweest om de Road Races te organiseren. Ook willen wij de buurtschap rondom de Varsselring bedanken voor hun medewerking. En uiteraard grote dank aan alle toeschouwer die naar de Varsselring zijn gekomen voor een prachtig motorsportweekend.  

Online programmaboek Road Races 2023

Bij de Hamove hebben wij tegenwoordig ook een online programmaboek. Zo kun jij eenvoudig op jouw telefoon of laptop door het programmaboek van de Road Races 2023 bladeren. Bekijk het door op onderstaande link te klikken.

Programmaboek wegraces 2023