Selecteer de taal

Sponsoring

Internationale motorsport met een groot publiek

Meer dan 50 jaar geleden, in het jaar 1967, werd er voor het eerst een motorrace gehouden op circuit ‘De Varsselring’. Vele coureurs en toeschouwers kwamen af op deze motorrace. Dat was het begin van iets moois en unieks. Na eerst een aantal jaren nationale races te hebben georganiseerd, organiseert de Hamove begin jaren 70 de eerste internationale wedstrijd. In de jaren 70 en 80 hebben vele wereldkamioenen in Hengelo gereden. Zij gebruikten het startgeld en prijzengeld dat zij kregen tijdens deze wedstrijden om de Grand Prix wedstrijden te bepalen. Bij geschiedenis is te lezen welke tientallen wereldkampioenen in die jaren allemaal in Hengelo hebben gereden.

Grote talenten

Dat de wegraces in Hengelo (GLD) nog steeds aantrekkelijk zijn, blijkt nog steeds. Want er komen jaarlijkse vele buitenlandse rijders richting Hengelo. Waaronder met het prestigieuze IRRC-kampioenschap, waar vele Road Race talenten uit voortvloeien. Dit internationale kampioenschap start zijn seizoen ook traditiegetrouw op de Varsselring. Naast de internationale deelname hebben we onze Nederlandse trots. We zien vele toppers uit ons kikkerlandje aan de start onder andere in het Nederlands kampioenschap Supersport en Superbike.

Om dit verhaal terug te koppelen aan onze Nederlandse trots. Zo zagen we in het verleden vele bekende Nederlanders aan de start in Hengelo. Om te beginnen, Micheal van der Mark, nu rijdend in het WorldSBK voor het fabrieksteam van BMW. Maar ook Scott Deroue, Bryan Schouten en Jasper Iwema. Al deze namen hebben op WK-niveau goed gepresteerd en zijn allemaal begonnen in de 125cc klasse op de Varsselring. Dat nog veel meer rijders uit Europa afreizen naar Hengelo heeft een reden. Het evenement is goed georganiseerd, altijd gezellig, met jaarlijks duizenden toeschouwers, en er wordt blijvend aan de veiligheid gewerkt en bovenal een prachtig circuit.

Groot publiek

De wegracesport ziet een stijgende lijn als het gaat om media-aandacht. Met meerdere Nederlandse rijders in vele internationale kampioenschappen trekt de motorsport een groter en breder publiek aan. Dit verwachten wij ook bij de Hamove. De Hamove organiseert dan ook internationale wedstrijden, met buitenlandse kampioenschappen en vele deelname met rijders en teams uit heel Europa. Hiermee bieden wij een breed programma aan tijdens de jaarlijkse wegraces die voor vele motorsport fans interessant zijn.

Sponsoring

Bij de Hengelose Auto en Motorvereniging zijn we dan ook opzoek naar sponsoren voor het evenement. Voor bedrijven kan dit om de volgende redenen interessant zijn: Door de grote belangstelling van sponsors, publiek en media tijdens beide races kunt u een grote groep potentiële klanten bereiken. Naast verschillende regionale media (radio, TV en schrijvende pers) besteden ook landelijke en internationale media (website, motorbladen) aandacht aan de internationale Road Races. Tevens schenkt de Hamove ook veel aandacht aan zijn social mediakanalen gedurende het evenement.

Wat krijgt u ervoor terug:

  • VIP-kaarten: Een professioneel aangeklede tent met een buffet, bediening en een VIP terras. Vanaf het VIP-terras heeft u goed zicht op alles wat zich op de baan afspeelt.
  • Mogelijkheid om tijdens de races reclame te maken via spandoeken, vlaggen, circuitomroep of het programmaboekje. De spandoeken zullen opgehangen worden op plaatsen met veel publiek en plaatsen die interessant zijn voor de media.
  • Aandacht van diverse media (TV, radio, tijdschriften, kranten en social media).
  • Een sponsormeeting in het najaar, waarbij er onder het genot van een drankje, teruggekeken wordt naar het afgelopen seizoen en vooruit gekeken wordt naar het volgende seizoen. De meeting wordt afgesloten met een buffet.

Bent u geïnteresseerd? Neem gerust contact op met info@hamove.nl. Wij bespreken graag de mogelijkheden.