MOTORWEEKEND 2023

Hallo allemaal,
In 2023 gaan we dan eindelijk het weekend naar de Moezel, gepland voor 2020, echt beleven.
De hotels zijn geboekt dus jullie kunnen weer een weekend motorrijden van vrijdag 2 juni t/m zondag 4 juni 2023.
Dit keer wordt er overnacht en ontbeten in twee hotels, het avondmaal en de gezelligheid is op één locatie. Er wordt vervoer geregeld tussen beide hotels zodat een biertje bij en na het eten geen probleem zal zijn!

De prijzen zijn in het afgelopen jaar behoorlijk gestegen, ook wij ontkomen er niet aan het inschrijfgeld hierop aan te passen. Voor 2023 wordt het weekend €235,= per persoon.

Er zijn geen 1 persoonskamers meer beschikbaar!
Het inschrijfgeld is inclusief:

  • Koffie en iets lekkers bij vertrek
  • Een hapje en drankje bij terugkomst
  • Route voor diverse navigatie systemen
  • Indien gewenst hulp bij het uploaden van de bestanden
  • Bezemwagen voor pech onderweg
  • Vervoer van bagage vanaf HAMOVE molen
  • Twee hotel overnachtingen op basis van volpension
  • Transfer service tussen beide hotels
  • Een museum bezoek op zaterdag
  • Lunch bij de tweede pauze op vrijdag (exclusief drank)

Exclusief zijn consumpties in de hotels niet behorende bij ontbijt of avondeten en het geen op de pauze locaties gebruik wordt.

De inschrijving voor het motorweekend is gesloten.

Tot ziens aan de Moezel!
Vriendelijke groet,
Paul, Bert-Jan en Hans
HAMOVE Touring.
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Hoe het begon

In 1991 namen twee HAMOVE leden het initiatief om binnen de vereniging iets op touw te zetten voor de toerrijder. Om een indruk te krijgen of er interesse was werden de leden aangeschreven en uitgenodigd deel te nemen aan een rit. De eerste officiële toerrit was makkelijk van opzet men koos voor de al bestaande ANWB Hameland-route. De belangstelling uit de vereniging was groot en zo werd besloten een toercommissie op te richten.
Enkele jaren later besloot men te naam te veranderen in HAMOVE touring omdat dit naar buiten toe beter overkwam.

En dan verder:

Omdat het aantal ANWB routes rond Hengelo beperkt is, ging men zelf aan de slag om de ritten uit te zetten. Nu niet meer alleen voor eigen leden maar voor de toerliefhebber in het algemeen. Door te adverteren in de media en aansluiting te zoeken bij de afdeling toerisme van de KNMV werd getracht zoveel mogelijk motorrijders te bereiken.
In eerste instantie werden er twee ritten per jaar georganiseerd, één in maart en één in september, beiden met begin en eind punt bij het eigen club gebouw, de HAMOVE molen aan de Varsselring.
Er blijkt iedere keer weer veel belangstelling te zijn voor de “voorjaars- en “najaarsrit” zodat er door de jaren heen, vaak door opmerkingen van deelnemers, steeds meer gewerkt wordt aan perfectie.
Sinds 1996 word er eens per jaar voor de leden een toerweekend georganiseerd door o.a. Ardennen, Sauerland, Eifel en Teutoburger Wald. In twee dagen wordt er dan ongeveer 800 kilometer afgelegd. De rit is op papier uitgezet, zodat een ieder in zijn eigen tempo kan toeren. Gezelligheid en saamhorigheid staan hierbij voorop. Wel zijn de ideeën over toeren nogal verdeeld, voor de één is zo’n weekend een sprint naar het hotel, de ander neemt de tijd om genietend van de omgeving het eindpunt te bereiken.
Tijdens het 60 jarig bestaan van de HAMOVE organiseerde de sportcommissie voor leden een avondrit voor auto’s en motoren. De belangstelling was redelijk en dus besloot deze commissie ook het jaar erop weer een avondrit te organiseren, helaas viel toen de deelname nogal tegen.
Na onderling overleg werd besloten dat de sportcommissie in samenwerking met HAMOVE touring de avondrit zou gaan organiseren. De aanhouder wint, want de deelname aan dit onderdeel zit nog steeds in de lift.

HAMOVE touring bestaat uit Paul Bunkers en Bert-Jan Luimes
Wat organiseren we nu:

Zoals u al heeft kunnen lezen houden we vast aan een lenterit in maart, een avondrit in juni en dan de herfstrit in september, voor de data zie ook de agenda op deze site. Tevens zijn deze ritten op de bekende toerkalenders te vinden.
Om het voor de fanatieke toerrijders aantrekkelijker te maken om naar Hengelo te komen hebben we aansluiting bij de KNMV. U kunt voor de toercompetitie punten verdienen.
Alle andere activiteiten zijn meer club gericht, maar als u lid wordt van de HAMOVE wordt u automatisch op de hoogte gehouden van alle activiteiten binnen de club.

Voor informatie of met vragen kunt u ons altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke toergroeten,
HAMOVE touring

KNMV

 

­