Op zondag 17 september organiseert de Touring commissie de jaarlijkse herfstrit.

De rit van zo'n 238 kilometer gaat over de mooiste wegen van de Achterhoek en rondom het Duitse Goch, Kleef en Rees. Halverwege is er een pauze nabij Kevelaer.
Inschrijven kan voor €6,- per motor (incl. eventuele bijrijder) en daarbij inbegrepen is een kop koffie met wat lekkers voor aanvang van de rit. Inschrijven kan vanaf 09.00 uur bij de Varsselse Molen, Varsselseweg 34 in Hengelo Gld.

De route is beschikbaar op bol/pijl en voor de diverse navigatiesystemen. Wil je de route vooraf ontvangen voor je navigatiesysteem, stuur dan even een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We zien je graag op zondag 17 september!

 

flyer herfstrit 2017

Het motorweekend naar het Westerwald zit er weer op. Ondanks de regen van vrijdag kunnen we toch wel zeggen dat we weer een erg mooi weekend hebben gehad. Er zijn gelukkig geen grote incidenten geweest en iedereen is rijdend thuis gekomen.

 

Klik hier voor de foto's van het Motorweekend 2017

 

IMG 2458

 

Op zondag 26 maart opent de Hengelose Auto- en Motorvereniging HAMOVE haar deuren voor het publiek. Er wordt op deze dag een open dag georganiseerd, in combinatie met de jaarlijkse Lenterit.

Er zijn diverse activiteiten georganiseerd voor jong én oud, er is een prijsvraag en ook voor de catering is uiteraard gezorgd. Starten voor de Lenterit kan vanaf 09.30 uur en de open dag vindt plaats van 11.00 tot 16.00 uur. De Varsselse molen bevindt zich aan de Varsselseweg 34, 7255 NR in Hengelo Gelderland.

We zien je graag tijdens de open dag, waar we je graag alles vertellen over onze mooie vereniging!

flyer open dag

Hoe het begon

In 1991 namen twee HAMOVE leden het initiatief om binnen de vereniging iets op touw te zetten voor de toerrijder. Om een indruk te krijgen of er interesse was werden de leden aangeschreven en uitgenodigd deel te nemen aan een rit. De eerste officiële toerrit was makkelijk van opzet men koos voor de al bestaande ANWB Hameland-route. De belangstelling uit de vereniging was groot en zo werd besloten een toercommissie op te richten.
Enkele jaren later besloot men te naam te veranderen in HAMOVE touring omdat dit naar buiten toe beter overkwam.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLES RONDOM DE RITTEN   ---->>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En dan verder:

Omdat het aantal ANWB routes rond Hengelo beperkt is, ging men zelf aan de slag om de ritten uit te zetten. Nu niet meer alleen voor eigen leden maar voor de toerliefhebber in het algemeen. Door te adverteren in de media en aansluiting te zoeken bij de afdeling toerisme van de KNMV werd getracht zoveel mogelijk motorrijders te bereiken.
In eerste instantie werden er twee ritten per jaar georganiseerd, één in maart en één in september, beiden met begin en eind punt bij het eigen club gebouw, de HAMOVE molen aan de Varsselring.
Er blijkt iedere keer weer veel belangstelling te zijn voor de “voorjaars- en “najaarsrit” zodat er door de jaren heen, vaak door opmerkingen van deelnemers, steeds meer gewerkt wordt aan perfectie.
Sinds 1996 word er eens per jaar voor de leden een toerweekend georganiseerd door o.a. Ardennen, Sauerland, Eifel en Teutoburger Wald. In twee dagen wordt er dan ongeveer 800 kilometer afgelegd. De rit is op papier uitgezet, zodat een ieder in zijn eigen tempo kan toeren. Gezelligheid en saamhorigheid staan hierbij voorop. Wel zijn de ideeën over toeren nogal verdeeld, voor de één is zo’n weekend een sprint naar het hotel, de ander neemt de tijd om genietend van de omgeving het eindpunt te bereiken.
Tijdens het 60 jarig bestaan van de HAMOVE organiseerde de sportcommissie voor leden een avondrit voor auto’s en motoren. De belangstelling was redelijk en dus besloot deze commissie ook het jaar erop weer een avondrit te organiseren, helaas viel toen de deelname nogal tegen.
Na onderling overleg werd besloten dat de sportcommissie in samenwerking met HAMOVE touring de avondrit zou gaan organiseren. De aanhouder wint, want de deelname aan dit onderdeel zit nog steeds in de lift.

HAMOVE touring bestaat uit Paul Bunkers, Bert-Jan Luimes en Tom Kreunen


Wat organiseren we nu:

Zoals u al heeft kunnen lezen houden we vast aan een lenterit in maart, een avondrit in juni en dan de herfstrit in september, voor de data zie ook de agenda op deze site. Tevens zijn deze ritten op de bekende toerkalenders te vinden.
Om het voor de fanatieke toerrijders aantrekkelijker te maken om naar Hengelo te komen hebben we aansluiting bij de KNMV. U kunt voor de toercompetitie punten verdienen.
Alle andere activiteiten zijn meer club gericht, maar als u lid wordt van de HAMOVE wordt u automatisch op de hoogte gehouden van alle activiteiten binnen de club.

Voor informatie of met vragen kunt u ons altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke toergroeten,
HAMOVE touring

KNMV

Het Motorweekend 2016 is al weer ten einde en ging van 3 t/m 5 juni naar het Sauerland.

Met een groep van 52 personen verbleven we in de plaats Bödefeld nabij Winterberg. De weersvoorspellingen waren niet heel goed, maar we hebben het erg goed getroffen. Op een enkele bui na bleef het nagenoeg droog.

De foto's van het Motorweekend zijn te bekijken via onderstaand fotoalbum.

 

IMG 1274