In overleg met het bestuur van de HAMOVE hebben we besloten de HAMOVE Lenterit voor zondag 22 maart 2020 te annuleren.
Dit met pijn in ons motor hart, maar gezien de omstandigheden willen we elk risico op verspreiding van het coronavirus tijdens een HAMOVE evenement uitsluiten.

Dit besluit is genomen aan de hand van de richtlijnen die zowel de gemeente Bronckhorst als de KNMV verspreiden.
Wij rekenen op uw begrip voor deze keuze!

Natuurlijk bent u van harte welkom op zondag 20 september 2020 tijdens onze Herfstrit!

De inschrijving voor het motorweekend 2020 is geopend. Van vrijdag 5 tot en met zondag 7 juni kunt u weer met ons op pad, een heerlijk weekend toeren op de motor.
We hebben twee hotels gereserveerd aan de Moezel. De gezelligheid en de avondmaaltijd is voor alle deelnemers op de zelfde locatie, overnachten en ontbijt is in de verschillende hotels. Gedurende de middag en avond zal er een pendelbus beschikbaar zijn voor het vervoer tussen de hotels.
Zin in een weekend op stap, schrijf u nu in om over een paar maanden te genieten van drie mooie dagen op de motor.

 

Het Motorweekend 2020 is volgeboekt!

 

Deelname bedraagt € 185,- per persoon en is inclusief 2 overnachtingen met ontbijt, warme maaltijden, duidelijke routebestanden voor GPS systemen, en natuurlijk koffie voor vertrek in de HAMOVE molen.
Tevens is er, zoals u van ons gewend bent, een bezemwagen paraat die ingeval van pech ervoor zorgt dat u weer thuis komt.
De eenpersoonskamers zijn inmiddels volgeboekt.

Van vrijdag 31 mei t/m zondag 2 juni 2019 vond het HAMOVE Motorweekend van 2019 plaats. Drie geweldige dagen met mooi weer en een hoop schik liggen weer achter ons.

De foto´s van het HAMOVE Motorweekend 2019 vind je hier (klik)

 IMG 3180

 

 

Hoe het begon

In 1991 namen twee HAMOVE leden het initiatief om binnen de vereniging iets op touw te zetten voor de toerrijder. Om een indruk te krijgen of er interesse was werden de leden aangeschreven en uitgenodigd deel te nemen aan een rit. De eerste officiële toerrit was makkelijk van opzet men koos voor de al bestaande ANWB Hameland-route. De belangstelling uit de vereniging was groot en zo werd besloten een toercommissie op te richten.
Enkele jaren later besloot men te naam te veranderen in HAMOVE touring omdat dit naar buiten toe beter overkwam.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

MELD JE AAN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLES RONDOM DE RITTEN   ---->>>

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

En dan verder:

Omdat het aantal ANWB routes rond Hengelo beperkt is, ging men zelf aan de slag om de ritten uit te zetten. Nu niet meer alleen voor eigen leden maar voor de toerliefhebber in het algemeen. Door te adverteren in de media en aansluiting te zoeken bij de afdeling toerisme van de KNMV werd getracht zoveel mogelijk motorrijders te bereiken.
In eerste instantie werden er twee ritten per jaar georganiseerd, één in maart en één in september, beiden met begin en eind punt bij het eigen club gebouw, de HAMOVE molen aan de Varsselring.
Er blijkt iedere keer weer veel belangstelling te zijn voor de “voorjaars- en “najaarsrit” zodat er door de jaren heen, vaak door opmerkingen van deelnemers, steeds meer gewerkt wordt aan perfectie.
Sinds 1996 word er eens per jaar voor de leden een toerweekend georganiseerd door o.a. Ardennen, Sauerland, Eifel en Teutoburger Wald. In twee dagen wordt er dan ongeveer 800 kilometer afgelegd. De rit is op papier uitgezet, zodat een ieder in zijn eigen tempo kan toeren. Gezelligheid en saamhorigheid staan hierbij voorop. Wel zijn de ideeën over toeren nogal verdeeld, voor de één is zo’n weekend een sprint naar het hotel, de ander neemt de tijd om genietend van de omgeving het eindpunt te bereiken.
Tijdens het 60 jarig bestaan van de HAMOVE organiseerde de sportcommissie voor leden een avondrit voor auto’s en motoren. De belangstelling was redelijk en dus besloot deze commissie ook het jaar erop weer een avondrit te organiseren, helaas viel toen de deelname nogal tegen.
Na onderling overleg werd besloten dat de sportcommissie in samenwerking met HAMOVE touring de avondrit zou gaan organiseren. De aanhouder wint, want de deelname aan dit onderdeel zit nog steeds in de lift.

HAMOVE touring bestaat uit Paul Bunkers, Bert-Jan Luimes en Tom Kreunen


Wat organiseren we nu:

Zoals u al heeft kunnen lezen houden we vast aan een lenterit in maart, een avondrit in juni en dan de herfstrit in september, voor de data zie ook de agenda op deze site. Tevens zijn deze ritten op de bekende toerkalenders te vinden.
Om het voor de fanatieke toerrijders aantrekkelijker te maken om naar Hengelo te komen hebben we aansluiting bij de KNMV. U kunt voor de toercompetitie punten verdienen.
Alle andere activiteiten zijn meer club gericht, maar als u lid wordt van de HAMOVE wordt u automatisch op de hoogte gehouden van alle activiteiten binnen de club.

Voor informatie of met vragen kunt u ons altijd mailen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Met vriendelijke toergroeten,
HAMOVE touring

KNMV