Selecteer de taal

Raceklassen

Tijdens onze jaarlijkse internationale wegraces hebben we vele verschillende raceklassen aan de start. Met in totaal negen verschillende competities kunnen we spreken van een goed gevuld schema tijdens de wegraces in Hengelo. Zo zie je onderstaande klasse op de Varsselring:

  • IRRC SBK
  • IRRC SSP
  • Benelux Trophy SBK
  • Benelux Trophy SSP
  • Northern Sidecar Cup
  • 2-stroke 125cc, 250cc en 500cc
  • NK Classics-IHRO
  • Camathias Cup
  • Belgian Twin Trophy

International Road Racing Championship (IRRC)

Het International Road Race Championship, afgekort IRRC is een internationaal motorsportkampioenschap dat wordt georganiseerd op stratencircuits verspreid door Europa. Er wordt zowel in de Supersport als Superbike categorie gereden. Het is een hoogstaand kampioenschap met grote namen in de Road Race wereld.

Wil jij meer te weten komen over het IRRC-kampioenschap, neem dan een kijkje op de pagina IRRC of bekijk hun website door op onderstaande link te klikken.

Website IRRC

Benelux Trophy Superbikes

De Nederlandse en Belgische motorsportbond, KNMV en FMB-BMB hebben samen hun krachten gebundeld. Samen organiseren zij de BeNeLux Trophy. Dit kampioenschap wordt gereden op permanente en semipermanente circuits in diverse landen. De BeNeLux Trophy Superbike klasse is de koningsklasse van het kampioenschap. We zagen in de afgelopen jaren al meerdere talenten doorstromen richting internationale kampioenschappen.

Benelux Trophy Supersport

Daarnaast vinden we ook de Supersport categorie binnen het BeNeLux Trophy kampioenschap. Een mooie kalender, sterk deelnemersveld en bovenal mooie wedstrijden zorgen voor een mooi kampioenschap. Met deelname zowel uit Nederland en België zien we meer nationaliteiten in dit kampioenschap. Ook bewijst het een mooie opstap richting diverse internationale kampioenschappen, wat we in het verleden meerdere malen hebben gezien.

Northern Sidecar Cup

De Northern Sidecar Cup is een nieuw initiatief van enthousiaste liefhebbers van de zijspansport. In 2022 zagen we het eerste seizoen van dit prachtige kampioenschap. Met veel internationale deelname, mooie gevechten op de baan en veel gezelligheid op de paddock bloeide het kampioenschap gauw uit tot een welbekende competitie door de BeNeLux en zelfs ver daarbuiten. Ook zijn de zijspannen te bewonderen op de Varsselring met grote en bekende namen.

Website Northern Sidecar Cup

NK Classics-IHRO

Terugdenkend aan vervlogen tijden, je beleeft het allemaal op de Varsselring. De prachtige oude Grand Prix motorfietsen gebouwd in de periode tussen 1945 en 1972 staan traditiegetrouw aan de start in Hengelo. Met de NK Classic IHRO zie je de techniek van de eerdere jaren, waarbij van mens en machine het uiterste wordt gevergd, want deze viertakt machines zijn krachtige motorfietsen. Bekijk de website van de IHRO, door op onderstaande link te klikken.

NK Classic IHRO

2-Stroke

In 2017 vierde de Hamove zijn 50-jarig bestaan. Dit werd gevierd met de terugkeer van de twee-takten. Uiteraard kunnen deze prachtig klikkende tweetakt machines niet wegblijven. Daarom hebben wij deze klasse in standgehouden met de 125cc, 250cc en 500cc motorfietsen. Nostalgie op de Varsselring, waarbij de tweetakten over het stratencircuit van Hengelo klinken. 

Camathias Cup

De Camathias Cup is de europese classic sidecar competitie. Het kampioenschap wordt verreden op straten- en permanente circuits verspreid door Europa. De zijspancombinaties komen uit vele diverse landen en zorgt voor een breed internationaal deelnemers veld. Deze spectaculaire klasse zorgt voor de nodige actie, waarbij ze met het span de bocht om glijden en de bakkenisten met hun lichaam over het asfalt schuren. Het is een ware publiekstrekker bij de Hamove.

Website Camathias Cup

Belgian Twin Trophy

De Belgian Twin Trophy staat sinds enkele jaren aan de start tijdens de wegraces in Hengelo. Een bijzonder mooie klasse, waar de techniek van de motor zeer hoog in het vaandel staat. Het is tevens voor motorsport begrippen een betaalbare klasse, daarom zien we hier ook grote deelnemersvelden. Dit gaat natuurlijk gepaard met spectaculaire wedstrijden met de nodige inhaalacties en spannende momenten.

Website Belgian Twin Trophy