Selecteer de taal

Circuit 'De Varsselring'

Een prachtig circuit met mooie kijkplaatsen!

De Varsselring is een prachtig landelijk gelegen circuit. Het is een spectaculair circuit met langzame haakse hoeken, maar ook met vloeiende, snelle bochten en bochtencombinaties.

Rondom het gehele circuit heeft u goed zicht op de baan, maar de beste plaats om de races te bekijken is op de gratis hoofdtribune die bij start-finish staat. Vanaf deze tribune heeft u goed zicht op een groot gedeelte van de baan en op de huldiging van de winnaars wat achter de hoofdtribune plaats vindt. Tegenover de hoofdtribune en de VIP-tent staat een videowall waarop beelden van de andere stukken op het circuit te volgen zijn. Achter de hoofdtribune ligt de paddock. Dit paddock is zonder extra kosten voor iedereen te bezoeken.

Veldermansbocht

Na de start volgen er twee flauwe slingers waarna de eerste echte bocht (Veldermansbocht) komt. Voor deze bocht moet er flink geremd worden, vooral wanneer het deelnemersveld nog compact is levert dit spectaculaire situaties op. Het is belangrijk om deze bocht goed aan te snijden, want na de Veldermansbocht volgt het snelste stuk van het circuit. Hier worden snelheden van wel 280km/h gehaald en zien we ook vele inhaalacties. In de Veldermansbocht vind je ook een gratis tribune.

Van Manenbocht

Na het snelste gedeelte van het circuit moet er flink geremd worden voor de van Manenbocht. Deze haakse bocht staat garant voor actie en uitrem actie’s. Na de van Manenbocht volgt er weer een rechtstuk tot aan een mooie bochtencombinatie, de chicane.

Kloosterbocht & Ten Havebocht

De welbekende chicane van de Varsselring. We hebben het over de Kloosterbocht & Ten Havebocht. Een van de meest technische delen van het circuit, waarbij mens en machine tot het uiterste worden gedreven. De coureurs moeten hier de motor vijf keer snel achter elkaar naar links en rechts sturen en dat binnen enkele seconden.

Boschbocht

Na de uitdagende chicane volgt een kort rechtstuk om vervolgens hard te remmen voor de langzaamste bocht van het circuit, de Boschbocht. Rijders moeten hier terugschakelen tot de eerste versnelling. Een prachtige bocht, waarin mooie inhaalactie’s te zien zijn maar ook remfouten worden gemaakt. Het is een cruciale bocht op de Varsselring

Richting de molen

Na de Boschbocht komen een aantal zeer snelle slingers waar je als rijder een groot hart moet hebben. De rijders met het meeste zelfvertrouwen zullen als eerst uit de bochtencombinatie komen, alvorens ze moeten aanremmen voor de laatste bocht van het circuit.

Molenbocht

De Molenbocht, een bocht die berucht en beroemd is zowel voor de rijders als toeschouwers. Aangezien dit de laatste bocht is voor start – finish is zul je hier veel actie en sensatie zien. In het verleden hebben vele rijders in deze bocht de race naar zich toe getrokken of juist verloren. Hier staat uiteraard ook een tribune, zodat je de actie van dichtbij kunt meemaken.

Aanboord video Varsselring