Selecteer de taal

HAMOVE Sportcommissie

De sportcommissie van de HAMOVE bestaat al 60 jaar. De commissie is opgericht om toerritten en puzzelritten uit te zetten. In de jaren 60 waren er jaarlijks wel 5 ritten. Deze ritten werden hoofdzakelijk gereden op motoren en bromfietsen, maar helaas ging door verschillende omstandigheden de animo voor de ritten steeds meer achteruit, zodat op een gegeven moment werd besloten om helemaal met de ritten te stoppen.

HAMOVE Wandeltocht 2024

Wandeltocht

Toen de HAMOVE de Varsselse molen in 1975 kocht, werd al gauw het idee geopperd om in de winterdag een wandeltocht te organiseren. In het begin werd er nog weleens met de datum geschoven in verband met andere activiteiten, maar al gauw werd besloten om de eerste zondag van februari als vaste datum te nemen.

't Hengelse Zand

Op dit moment wordt er al meer dan 30 jaar op een zondag in februari gewandeld met als start- en eindpunt de HAMOVE molen. Over het algemeen kan de wandeltocht zich verheugen met een grote deelname. Dat komt onder andere doordat de route over een prachtig stukje Hengelo loopt, namelijk het Hengelose Zand. Niet alleen de route is mooi, maar na afloop is het in de molen ook erg gezellig en blijven velen ‘hangen’ om na te praten.

HAMOVE Wandeltocht circuit