Selecteer de taal

Dinsdag 26 februari heeft Henk te Brake na 28 jaar zijn bestuursfunctie neergelegd. Na 10 jaar als bestuurslid zitting te hebben gehad in het bestuur is Henk op 16 februari 1995 gekozen als voorzitter. In de jaren als bestuurslid heeft hij veel zien veranderen. Halverwege de jaren 80 kwamen er nog wereldtoppers naar Hengelo Gld die betaald moesten worden. Nu is het onmogelijk om wereldtoppers aan de start te krijgen omdat de belangen simpelweg te groot zijn en moeten de coureurs betalen om te mogen rijden in Hengelo Gld.


Een andere grote verandering tijdens de bestuursperiode van Henk te Brake was het verlies van de cross op 't Hengelose Zand in 1989 en het verlies van het trainingsbos 't Wossinkbos in 1991.


Het bovenstaande stuk wekt wellicht de indruk dat het na het aantreden van Henk te Brake in 1985 alleen maar bergafwaarts is gegaan met de club. Het tegendeel is waar. Er zijn commissies bijgekomen zoals HAMOVE touring, Slick 96 en de offroadcommissie waardoor de club zich breder is gaan oriƫnteren. Maar ook in de wegrace heeft de HAMOVE stappen gezet. Op initiatief van HAMOVE is er 10 jaar geleden begonnen met een internationale competitie onder de naam '3 landen cup', later veranderd in 'IRRC (International Road Racing Championship). Deze competitie krijgt een steeds belangrijkere plaats op de internationale kalender. Door de verbeteringen aan het circuit de Varsselring, die onder leiding van Henk te Brake de laatste jaren zijn doorgevoerd, verwacht de HAMOVE nog jaren op een verantwoorde manier motorraces te kunnen organiseren op het roemruchte stratencircuit. Had HAMOVE vroeger het gevoel dat het naar de pijpen van Assen moest dansen, dat er vanuit Assen neergekeken werd op de HAMOVE, nu organiseert HAMOVE zelf motorraces in Assen en is het een motorvereniging met nog meer aanzien en invloed.

Maar Henk was niet alleen actief bij HAMOVE. Hij maakte zich ook sterk voor de motorsport / motorrijden in zijn algemeenheid als lid van de financiƫle commissie van de KNMV. Als dank voor de vele jaren van inzet heeft het HAMOVE-bestuur Henk te Brake uitgeroepen tot ere-lid van de club.

De taken van Henk te Brake zijn overgenomen door Fred Versteege. Hij zal samen met de andere bestuursleden het gevoerde beleid, het behouden van de bestaande evenementen, voortzetten.