Selecteer de taal

Nieuw asfalt Varsselring

Diverse media hebben aandacht besteed aan het vernieuwen van de afslatlaag van de Varsselring:

De Gelderlander:

HENGELO - Stratencircuit de Varsselring in Hengelo is voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Motorclub Hamove kan weer tien jaar vooruit. Tussen de boerderijen, akkers en weilanden ten oosten van Hengelo prijkt een kersverse, donkere asfaltweg van zo'n 5 kilometer lang.

 

Al bijna vijftig jaar staat het rondje bekend als stratencircuit De Varsselring. De plek waar jaarlijks duizenden motorfanaten de internationale wegraces bijwonen. Nadat de gemeente Bronckhorst – eerder dan aanvankelijk gepland – groot onderhoud aan de Varsselring uitvoerde, kan er zeker weer tien jaar geracet worden. „Het onderhoud was heel hard nodig", zegt Tonny Wassink, bestuurslid van Hamove en oud-wegracer. Volgend jaar is het vijftig jaar geleden dat er voor het eerst werd geracet op de Varsselring. De ultieme bekroning op dit jubileum én op het gerenoveerde parcours? Wassink en Hamove-voorzitter Fred Versteege weten het wel: „Een nieuw ronderecord. Dat gaat ook zeker gebeuren.”

REGIO 8:

"Het groot onderhoud was nodig", weet wethouder Paul Seesing van Bronckhorst. De gemeente betaalde in totaal 330.000 euro voor de renovatie van de weg. "Wij hebben in de gemeenteraad gezegd dat we de mogelijkheid willen hebben om wegraces te kunnen blijven houden", aldus Seesing. "Dat is nu gelukt." Normaal worden alleen de beschadigde plekken hersteld tijdens onderhoudswerkzaamheden, maar dat was hier niet afdoende: "In dit geval gaat het om een racecircuit, dan moet je een uniforme deklaag hebben", weet Seesing "Het is heel belangrijk dat we een egaal circuit hebben", erkent ook voorzitter Tonny Wassink van de Hengelose Auto en Motor Vereniging (HAMOVE). "Met de hedendaagse racemotoren is het anders niet verantwoord om op de baan te rijden. Die gaan dan in ketting klimmen en dat is nu verholpen." Met de nieuwe laag asfalt kan het publiek in Hengelo zich weer verheugen op mooie wegraces: "Ik weet zeker dat de coureurs er heel blij mee zijn", aldus Wassink, die verwacht dat er in mei weer motoren over het verse asfalt scheuren. "De ronderecords zullen weer aangescherpt worden."