Selecteer de taal

De internationale wegraces op de Varsselring in Hengelo GLD zijn een begrip op de motorsportkalender in Nederland. Dit jaar organiseert de Hamove voor de 52e keer deze road races op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei. Ook krijgt de succesvolle rijdersparade op vrijdagavond een vervolg. Het evenement is tevens de openingsronde van het populaire IRRC Superbike en IRRC Supersport kampioenschap.


Organisator Hamove was zeer tevreden over het verloop van de 2018-editie van de road races in Hengelo GLD. Vorig jaar waren er maar liefst 260 inschrijvingen voor het evenement op de Varsselring. Daarnaast was het prachtig weer en was de nieuwe rijdersparade en presentatie in het centrum van Hengelo een groot succes. Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de internationale wegraces van 2019 al in volle gang. Blok daarom uw agenda voor zaterdag 11 mei en zondag 12 mei om een bezoek te brengen aan de Varsselring!

Dé publiekstrekker; het Internationale Road Race Championship (IRRC)
De status en populariteit rond het Internationale Road Race Championship (IRRC) begint steeds grotere vormen aan te nemen. Zo kwam oud Grand Prix coureur Danny Webb vorig jaar uit in de IRRC Superbike klasse en wist hij ook de titel op zijn naam te schrijven. In de IRRC Supersport werd de bekende Fransman Matthieu Lagrive kampioen. Lagrive werd in zijn carrière al veelvoudig wereldkampioen Endurance en reed vooraan mee in de World Supersport. Het deelnemersveld in het IRRC blijft ieder jaar verder groeien en wordt ook alsmaar sterker. Natuurlijk is ook Performance Racing Achterhoek van de partij. Het team van Tonny Wassink rijdt met Virgil-Amber Bloemhard, Ilja Caljouw en gastrijder Frank Gallagher. Het IRRC trapt in 2019 opnieuw het seizoen af in Hengelo GLD, voordat het kampioenschap in actie komt in Finland, Tsjechië, Duitsland en België.

Bomvol programma
Ook dit jaar wordt het publiek weer vermaakt met veel wedstrijden. Zaterdag 11 mei zijn de kwalificatietrainingen en na afloop zijn er twee races. Op de zondag staan er maar liefst vijftien wedstrijden op het tijdschema, waardoor de toeschouwers absoluut waar voor hun geld gaan krijgen. Naast het IRRC komt ook de BeNeLux Trophy (voorheen BeNeCup) naar de Varsselring, waardoor er dit jaar weer vier Superbike en vier Supersport manches te zien zijn. Daarnaast ontbreken de ONK Zijspannen, de NK Classics-IHRO, de 2-Stroke klasse en Camathias Cup niet op het programma. Nieuw dit jaar is de komst van de SuperTwins, een populaire raceklasse in onder andere Duitsland en België met tweecilindermotoren. Alle categorieën rijden twee wedstrijden tijdens het Gelderse raceweekend.

Succesvolle rijdersparade krijgt een vervolg
De nieuwe rijdersparade was een succes in 2018. Vanaf het circuit gingen de coureurs met hun motoren richting het Hengelose dorpscentrum om zich daar te presenteren aan het aanwezige publiek. Het evenement was drukbezocht en krijgt daarom een vervolg in 2019. Vanwege de dodenherdenking was de rijdersparade vorig jaar al op donderdag. Dit jaar zal de rijderspresentatie zijn op vrijdag 10 mei om 19:00 uur in het dorpscentrum van Hengelo. Aangezien het plaatsvindt kort voor de start van het raceweekend, wordt verwacht dat alle grote namen aanwezig zullen zijn!

Hamove blijft in beweging
Naast dat er continu gewerkt wordt aan de veiligheid en verbeteringen van het circuit, is de Hamove ook bezig met de bouw van een nieuwe loods nabij de beroemde Molen. Met deze nieuwe loods kan de organisatie haar professionaliteit nog verder blijven verbeteren en biedt deze grotere loods ook meer technische mogelijkheden.

Plezier voor jong en oud
Naast de actie op de baan is er voor de kinderen ook van alles te beleven in het rennerskwartier. Zo is er een springkussen en mini-crossbaan. Zaterdagavond is er volop gezelligheid in de paddock met live muziek in het race-café. Rond het circuit zijn de wedstrijden perfect te volgen op de verschillende tribunes en is er bij start en finish een videowall, zodat je coureurs ook kan blijven volgen achterop het circuit. Wil je echt helemaal niets missen, dan kan je via de livetiming op je telefoon ook alle tussenstanden en rondetijden op de voet blijven volgen.

Bestel de tickets nu online!
Een zondagticket voor volwassenen kost 20 euro, maar je kan deze nu ook online bestellen voor slechts 15 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang en jeugd van 12 tot 18 jaar betalen 10 euro aan de kassa. De kosten voor een weekendkaart zijn 25 euro, maar deze kan je tot 5 mei via www.hamove.nl/tickets bestellen voor 20 euro. Wees er dus snel bij en hopelijk tot ziens op zaterdag 11 mei en zondag 12 mei op de Varsselring!