Selecteer de taal

Joey den Besten is zondag 2 juli om het leven gekomen bij een ongeval tijdens de derde IRRC (International Road Racing Championship) ronde van het seizoen in het Finse Imatra.

De Nederlandse motorsportwereld werd zondagmiddag opgeschrikt door een vreselijk bericht uit het Finse Imatra. Op het Finse stratencircuit, waar in het verleden vele Grand Prix werden verreden, kwam Roadracing coureur Joey de Besten zwaar ten val in de sighting lap van de tweede IRRC Superbike race van het weekend. De eerste berichten vanaf het Finse circuit waren dat de verwondingen meevielen en dat er ‘slechts’ sprake was van een gebroken hand. Het programma werd met enige vertraging weliswaar hervat maar niet veel later kwam de politie van Imatra met het vreselijke nieuws naar buiten dat de 30-jarige coureur uit Borculo aan zijn verwondingen was overleden.

Den Besten begon al op zeer jonge leeftijd als coureur in de minibikes waar hij zelfs de Nederlandse titel wist te veroveren. Na enige tijd in het ONK Supersport als coureur actief te zijn geweest stapte Den Besten in 2014 over naar het racen op stratencircuits. Zo werd hij twee keer IRRC Supersport kampioen voordat hij aan het einde van het seizoen 2018 bekendmaakte te stoppen als actief wegrace coureur. Het bloed kroop echter waar het niet gaan kon en enige tijd later maakte De Besten dan ook alweer zijn comeback als coureur in de IRRC Superbike categorie. Joey zorgde ook bij de Hamove voor het nodige spektakel bij de Road Races in Hengelo. Als streekgenoot liet hij prachtige resultaten zien op de Varsselring. Zo liet hij de fans genieten van de races en mocht meerdere malen het podium beklimmen in Hengelo.

De Hamove wenst alle teamleden, familie, vrienden en iedereen die hem liefhad veel sterkte met dit grote verlies.