Selecteer de taal

Achter de schermen is de Hengelose Auto en Motorvereniging hard aan het werk om de welbekende wegraces voor te bereiden. In het tweede weekend van mei, van zaterdag 11 tot en met zondag 12 mei staat de Varsselring in het teken van zijn 56e editie van de internationale Road Races in Hengelo GLD. Het beloofd een prachtig weekend te worden met veel raceklassen en uiteraard veel plezier.

De Hamove organiseert zijn jaarlijkse wegraces traditiegetrouw in mei. Het lentegevoel is dan opperbest en de kans op mooi weer wordt steeds beter. Reden genoeg om als motor(sport)liefhebber af te reizen naar het circuit van de Varsselring. Want hier klinken twee dagen lang de motoren over het circuit. De actie op de baan gaat gepaard met de gezelligheid rondom het circuit, iets waar de Road Races in Hengelo GLD om bekend staat.

Als vanouds het IRRC-kampioenschap in de hoofdrol

Al jarenlang trapt het international Road Race Championship (IRRC) zijn seizoen af op het stratencircuit van Hengelo GLD. Hier komen alle rijders en teams vanuit heel Europa tegenover elkaar te staan voor de aftrap van hun seizoen. In het prestigieuze IRRC-kampioenschap wordt er geracet in de Supersport en Superbike klassen. De eerste punten voor het klassement worden op de Varsselring verdeeld. Want beide klassen rijden op zondag 12 mei een tweetal wedstrijden.

De IRRC-kalender telt dit jaar een zestal wedstrijden verdeelt door Europa. Zoals gezegd opent Hengelo het seizoen. Vervolgens is het een maand later de beurt aan het semi-permanente circuit van Schleiz in Duitsland om daarna af te reizen richting Finland voor de derde wedstrijd in Imatra. Vervolgens gaat het circus naar de Belgische ronde in Chimay, gevolgd door voorlaatste wedstrijd op het Tsjechische circuit van Hořice. Het IRRC-kampioenschap sluit zijn seizoen af tijdens de finalewedstrijden in het Duitse Frohburg.

Aan actie geen gebrek

Naast het IRRC-kampioenschap heeft de Hamove veel meer raceklassen aan de start. Te beginnen bij de BeNeLux Trophy Supersport en Superbike, zij beginnen hier aan hun tweede wedstrijd van het seizoen. Naast de hedendaagse motoren gaat het programma ook terug naar het verleden. Want zo zien we prachtige NK Classic IHRO, de 2-stroke klasse en Camathias Cup met hierin de zijspannen van eerdere jaren. Daarnaast zal ook de Northern Sidecar Cup aan de start verschijnen met een vol deelnemersveld evenals de Belgian Twin Trophy.

Vertier voor iedereen

Ook amuseert de Hengelose auto en motor vereniging naast de baan. Want ook aan de muziekliefhebber wordt gedacht, want in het Race Café zullen er op zaterdagavond leuke deuntjes klinken. Ook tref je meerdere stands met accessoires. Daarbij is het paddock vrij toegankelijk met een entreeticket en kun je een blik achter de schermen werpen bij de teams en rijders. Uiteraard zijn er ook eet- en drinkstands rondom het circuit te vinden.

Tickets

Entreetickets zijn gewoon aan de deur te verkrijgen tijdens het raceweekend. Kaarten zijn zowel voor de zaterdag als zondag beschikbaar, ook is er de mogelijkheid voor een passe-partout entreekaart voor het complete weekend. De Hamove hoopt iedereen te ontvangen in het tweede weekend van mei op de Varsselring.

 

De Road Races in Hengelo vindt plaats in het weekend van 11 en 12 mei. Foto: Damon Teerink