Selecteer de taal

Komend weekend vindt traditiegetrouw de Road Race in Hengelo GLD plaats. De wegraces, georganiseerd door de Hengelose Auto en Motorvereniging vindt al voor de 56e keer plaats op de Varsselring. Op zaterdag 11 en zondag 12 mei brullen de motoren weer over het spectaculaire circuit in buurtschap Varssel. De Hamove maakt zich op voor een prachtig programma met veel internationale deelname en hopelijk veel publiek langs de baan.

Het International Road Race Championship seizoen trapt af in Hengelo

Het International Road Race Championship (IRRC) staat hoog aangeschreven in de motorsport wereld. Deze serie zal dan ook volgens traditie hun seizoen beginnen op Achterhoeks grondgebied. Het IRRC-kampioenschap is de hoofd act tijdens de wegraces in Hengelo met de Superbike- en Supersport klasse. Oftewel, twee spectaculaire raceklassen waar om elke meter wordt gestreden. Wie hierbij niet mag ontbreken is het Hengelose Performance Racing Team Achterhoek. Het team zal er alles aan doen om in eigen dorp voor mooie successen te gaan. Onder leiding van Arno Wassink komt het Performance team uit in de Superbike klasse met rookie Jorn Hamberg op een Kawasaki machine. De Drentse Hamberg wordt bijgestaan door Ilja Caljouw, de Noord-Ier Adam MClean en de Hengeloër Wesley Ankersmid. Zij rijden in de Supersport klasse op een Yamaha-motorfiets. Laatstgenoemde zal ongetwijfeld de nodige support krijgen langs het circuit van zijn dorpsgenoten.

Negen raceklassen aan de start

Tijdens de Road Races in Hengelo hoeft niemand zich te vervelen, want we kunnen ons opmaken voor maar liefst negen verschillende raceklassen. Zo zien we ook het BeNeLux Trophy-kampioenschap welke onderverdeeld is in de Supersport en Superbike categorie. Vervolgens zien we de Belgian Twin Trophy en gaan we terug naar eerdere jaren met de NK Classic IHRO en de prachtige klikkende 2-takten. Daarnaast is er ook genoeg op drie wielen te aanschouwen met volle startvelden in de Northern Sidecar Cup en Camathias Cup. De bezoekers kunnen gegarandeerd genieten van veel actie en spektakel op de Varsselring.

Genieten op de Varsselring

Op de paddock tref je diverse stands aan met motoren en accessoires, waar je als liefhebber heerlijk kunt rondneuzen. Zaterdagavond is er voor de feestgangers volop vertier in het Racecafé met muziek en gezelligheid. Vanzelfsprekend zijn er ook meerdere eet- en drinkgelegenheden rondom het circuit te vinden zodat iedereen kan genieten van een hapje een drankje. Daarnaast mis je ook geen enkel moment met de drie grote videoschermen langs het circuit, dit alles is mogelijk met een entreeticket waarmee je tevens over de paddock kunt struinen en de sport van dichtbij meemaakt.

Rijdersparade op vrijdagavond

Zoals we al meerdere jaren gewend zijn zal de Hamove hun raceweekend inluiden met de welbekende rijdersparade. Op vrijdagavond 10 mei zullen de rijders rond de klok van 19:00 vertrekken vanaf de Molen om zich enkele minuten later te melden in het centrum van Hengelo GLD. Hier worden zij ontvangen door een groots publiek, dit zal tot ongeveer 20:00 duren. Het motorsportbloed giert dan door het Hengelose centrum waar je in contact komt met de rijders en teams en andere fans. Op deze avond is er gelegenheid voor een mooie foto met de coureurs, verzamel je handtekeningen en ervaar je bovenal een uistekende sfeer.  

De Hamove hoopt iedereen 11 en 12 mei te zien op de Varsselring in Hengelo GLD. Het stratencircuit staat dan in het teken van een prachtig motorsportweekend.  Tickets zijn uitsluitend te verkrijgen aan de kassapunten rondom het circuit.