Selecteer de taal

In 1967 werd er voor het eerst geracet op het stratencircuit. De Varsselring kent een rijke historie. Topcoureurs als Jarno Saarinen, Barry Sheene, Graziano Rossi, Aki Ajo, John Ekerold en Anton Mang kwamen allemaal naar Hengelo GLD. Daarnaast hebben ook Nederlandse helden als Wil Hartog, Jack Middelburg en Boet van Dulmen hun rondjes gereden op de Varsselring. Tegenwoordig komt onder andere het Internationale Road Race Championship (IRRC) en de BeNeCup in actie op het circuit.

De coureurs op de stratencircuits zijn ware helden, manouvrerend op het scherpst van de snede tussen veiligheid en maximaal presteren. Inmiddels is er een Europese competitie van stratenraces, de IRRC (International Road Racing Championship) die in 2003 mede door HAMOVE opgezet is. Real Road Racing in de Achterhoek, een uniek evenement met grote internationale belangstelling.

De HAMOVE maakt van de Varsselring “Het stratencircuit van Nederland”. En u kunt er bij zijn.

Door de grote belangstelling van sponsors, publiek en media tijdens de races in Hengelo kunt u een grote groep potentiële klanten bereiken. Verschillende regionale media (radio, TV en schrijvende pers), maar ook landelijke en internationale media (nationale en internationale motorbladen en websites) besteden aandacht aan ons evenement. Daarnaast besteden wij zelf, maar ook de bovengenoemde media, veel aandacht aan ons evenement via social media.

Aangezien de wegracesport weer meer op de landelijke TV komt en meer Nederlanders actief zijn op WK-niveau is de verwachting dat het aantal toeschouwers zal toenemen. De sport komt meer onder de aandacht van een breder publiek. Dat is niet het enige. Naast de wedstrijden voor het BeNeCup worden in Hengelo wedstrijden verrreden voor de IRRC (International Road Racing Championship). De IRRC is het officieuze Europese kampioenschap op stratencircuits. Deze competititie is mede op initiatief van HAMOVE opgericht in 2003. De IRRC-wedstrijden worden in 2018 op stratencircuits in Nederland, Duitsland, België, Tsjechië en in Finland verreden. In 2017 ging de winst in de IRRC Superbike klasse naar de Belg Sebastien Le Grelle (Herpigny Motors BMW Motorrad Belux) en in de IRRC Supersport klasse naar ons racend lid Joey den Besten (Performance Racing Achterhoek).

Dat het road racen (rijden op stratencircuits) in de lift zit blijkt wel uit de stijgende belangstelling voor races op stratencircuits. De races op het eiland Man en de Northwest 200 zijn nu ook buiten het Verenigd Koninrijk en Ierland populair. Niet alleen bij het publiek maar ook bij de rijders. Meer en meer rijders van het Europese vasteland maken de oversteek. Door de belangstelling van deze races stijgt ook de belangstelling voor het rijden op stratencircuits in de rest van Europa. Afgelopen jaar hebben coureurs uit Nederland, België, Duitsland, Ierland, Engeland, Tsjechië, Slovenië, Hongarije, Zwitserland, Denemarken en Frankrijk meegereden tijdens een of meer races voor het IRRC-kampioenschap. De verwachting is dat de populariteit voor de IRRC alleen nog maar door zal zetten komende jaren.

De sponsorpakketten

De races worden de laatste jaren vooral bezocht door mensen van 30 jaar en ouder. De bezoekers aan de races zijn mensen die geinteresseerd zijn in actie en spectakel, waarvan velen ook interesse hebben in de techniek achter de motoren. Een deel heeft interesse in de techniek van de moderne motoren, terwijl een ander deel van het publiek juist geinteresseerd is in de techniek van vroeger. Beide groepen worden in Hengelo optimaal bediend. Om de races ook onder de aandacht de brengen bij een jonger publiek heeft de HAMOVE de entreeprijzen voor jeugd tot 18 jaar sterk verlaagd. Door gerichte PR-activiteiten op onder andere social media en meer activiteiten dan alleen wegraces hoopt HAMOVE een grotere groep jongeren te kunnen trekken. De jongste bezoekers komen ook volop aan hun trekken door o.a. de aanwezigheid van een minicrosbaan. De races in Hengelo moeten een dagje uit zijn voor het gehele gezin.

Wat krijgt u ervoor terug:

  • Kaarten voor een professioneel aangeklede tent met een buffet, bediening en een VIP terras tijdens de races in Hengelo waar vandaan u goed zicht heeft op de videowall en alles wat zich op en rond de baan afspeelt en u in een gezellige ambiance, onder het genot van een hapje en een drankje, kunt netwerken met andere ondernemers
  • Mogelijkheid om gedurende 2 dagen reclame te maken via spandoeken, vlaggen, circuitomroep, het programmaboekje of een stand in het rennerskwartier. De spandoeken zullen opgehangen worden op plaatsen met veel publiek en plaatsen die interessant zijn voor de media. Sponsoring van de races zorgt niet alleen voor regionale, maar ook voor landelijke naamsbekendheid
  • Aandacht van diverse media (TV, radio, websites, social media, tijdschriften en kranten)
  • Korting op toegangskaarten bij een minimale aankoop van 25 toegangskaarten.
  • 75 euro korting op de eerste extra VIP-kaart.

Als aanvulling op uw pakket kunt u kiezen voor het vertonen van reclamespotjes via een videoscherm. Verder kunt u kiezen voor extra VIP-kaarten voor de races in Hengelo Gld.

Heeft u interesse in het sponsoren van onze club en/of het wegrace evenement? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor het ontvangen van meer informatie over de beschikbare sponsorpakketten. Dit kan via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.