Selecteer de taal

Over een paar weken in het zover. Dan organiseert de Hengelose Auto en Motorvereniging de jaarlijkse Road Races op het stratencircuit van Hengelo GLD. In het weekend van 6 en 7 mei staat de Varsselring in het teken van de 55e editie van de internationale wegraces. Een weekend met een boordevol programma, veel deelname en bovenal veel gezelligheid.

International Road Race Championship

Het International Road Race Championship (IRRC) begint zijn seizoen op Nederlandse bodem. Het internationale wegrace kampioenschap is het spektakelstuk van de wegraces in Hengelo en zal voor het eerst dit seizoen in actie komen. Met de twee klassen IRRC Superbike en IRRC Supersport zien twee enerverende competities. Met veel deelname uit allerlei landen belooft het een mooie opener te worden.

Het Performance Racing Team Achterhoek is uiteraard ook van de partij. Voor hen is het de thuiswedstrijd en zijn gebrand op succes. Het team komt in de Superbike categorie uit met Virgil-Amber Bloemhart op een Kawasaki motorfiets. In de Supersport houden Jorn Harmberg en Ilja Caljouw de eer hoog. Beide heren rijden op een Yamaha YZF-R6 en gaan op jacht naar succes op hun thuiscircuit.

Tevens zien we Achterhoek Joey den Besten aan de start. De Borculoër komt uit in de IRRC Superbike en heeft een intensieve wintertraining achter de rug. Hij is gebrand op goede resultaten en gaat er alles aan doen om in Hengelo voor de podiumposities te vechten.

Negen verschillende raceklassen

Naast het prestigieuze IRRC-kampioenschap zien we nog meer prachtige wegraceklassen aan de start in Hengelo. Te beginnen bij het BeNeLux Trophy-kampioenschap. Ook hier wordt gereden in de Supersport en Superbike klasse en zien we veel Nederlandse inbreng. Een bekende naam is Ricardo Brink, hij was voorgaande jaren actief in het Duitse IDM Superbike kampioenschap. Ook zien we de zijspannen in Hengelo aan de start. Met de Northern Sidecar Cup en Camathias Cup zien we de hedendaagse spannen en de driewielers uit het verleden. Daarnaast zien we NK Classic IHRO, Belgian Twin Trophy en klinken de 2-takten weer over de Varsselring.

Een beleving voor iedereen

Tijdens de wegraces wordt er aan iedereen gedacht bij de Hamove. Zo zijn er meerdere stands met motoren en accessoires voor de motorliefhebbers maar ook op zaterdagavond is het genieten in het Racecafé met muziek. Bezoekers kunnen over het paddock lopen en de wegracesport van dichtbij proeven. Uiteraard zijn er meerdere eet- en drinkstands rondom het circuit te vinden zodat iedereen kan genieten van een hapje een drankje. Langs het circuit staan ook twee grote videoschermen met live-actie, zo hoeft niemand één moment te missen.

Rijdersparade

Voorafgaand aan de wegraces zal traditiegetrouw de welbekende rijdersparade het raceweekend aftrappen. Op vrijdagavond, 5 mei van 19:00 tot 20:00 wordt het startsein geven. Vanaf de molen vertrekken de rijders richting het centrum van Hengelo GLD, waar ze worden ontvangen door de menigte. Hier kom je in een walhalla van de motorsport. Hier kom je in contact met de rijders en teams die aanwezig zijn, ga met hen op de foto, scoor een handtekening of maak een praatje, het kan hier allemaal.

De Hamove hoopt iedereen het eerste weekend van mei te ontvangen op het stratencircuit van Hengelo GLD. De Varsselring staat dan in het teken van een weekend met prachtige motorsport en gezelligheid. Tickets zijn uitsluitend te verkrijgen aan de kassapunten rondom het circuit